Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΑΠΘ

Motion Team

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΑΠΘ
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβων και με συμβάσεις έργου στις υπηρεσίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχίσουν και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, εκπρόσωποι του σωματείου τους θα συναντηθούν με το ΓΓ του ΥΠΕΠΘ Δ. Κλάδη προκειμένου να απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα της μονιμοποίησής τους. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στην οποία θα εξετάσουν τις εξελίξεις, και ανάλογα θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και με ποια μορφή.

Θυμίζουμε ότι οι 400 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους απασχολούνται εδώ και 15 χρόνια στο ΑΠΘ μέσω εργολάβων και με συμβάσεις έργου, και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος.

Σχετικά με τις προθεσμίες εγγραφής πρωτοετών φοιτητών, που αντικειμενικά λόγω της κατάληψης δεν πραγματοποιούνται, χθες, η Πρυτανεία γνωστοποίησε ότι θα παραταθούν μετά τη λήξη της κατάληψης, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Εξάλλου με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι αναγνωρίζει ως δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων, και υπενθυμίζει ότι «το πανεπιστήμιο επανήλθε επανειλημμένα με έγγραφά του προς το ΥΠΕΠΘ για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους με κορύφωση την προφορική και γραπτή ενημέρωση του κ. Πρωθυπουργού από τον κ. Πρύτανη».

Μαζί στον κοινό αγώνα

Την άρση της ανομίας των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που κρατούν σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους και έκτακτους, παραβιάζοντας βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ζήτησε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», μιλώντας χθες το πρωί σε συγκέντρωση των απεργών στο ΑΠΘ.

Δήλωσε τη συμπαράσταση της παράταξης στον αγώνα τους και κάλεσε τη Διοίκηση του σωματείου να παρακολουθήσουν το Σάββατο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η παράταξη «Θεσσαλονίκη-Τώρα» θα ζητήσει από τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση πάνω στα αιτήματα των απεργών.

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, καλεί τους φοιτητές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης μέσα από τα συλλογικά τους όργανα. «Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα φοιτητών, εργαζομένων και όλου του λαού για δημόσια δωρεάν και ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, στην υπηρεσία του λαού, στη συσπείρωση και τη δράση για σταθερή, αξιοπρεπή δουλιά με δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Στο πλευρό τους και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει ότι «η συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί την απαίτησή μας για διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Ολοι οι εργαζόμενοι, σε κοινό μέτωπο αγώνα, προασπίζουμε το δικαίωμα για μόνιμη σταθερή δουλιά. Η κυβερνητική πολιτική θίγει κοινά όλους μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκινητικές πρωτοβουλίες, κάλεσμα στα συλλαλητήρια(2023-03-07 00:00:00.0)
«Το εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο και τιμάται με την ανυποχώρητη συνέχεια του αγώνα»(2022-11-15 00:00:00.0)
Εισβολή της αστυνομίας και συλλήψεις απεργών(2012-12-01 00:00:00.0)
Διαρκείς κινητοποιήσεις στο πανεπιστήμιο(2012-10-03 00:00:00.0)
Πνέει τα λοίσθια ...η δωρεάν σίτιση στο ΑΠΘ(2009-08-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ