Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«ΤΡΙΚΟΛΑΝ»: Την αλληλεγγύη τους στους εργάτες και στις εργάτριες της «Τρικολάν» μετέφεραν χτες φοιτητές από το ΑΠΘ, που επισκέφτηκαν το κατειλημμένο εργοστάσιο στη Νάουσα. «Η πολιτική που διαλύει τα μορφωτικά μας δικαιώματα είναι η ίδια που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους συρρικνώνει τους μισθούς των γονιών μας, που μας καταδικάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και στην ανεργία», αναφέρουν οι φοιτητές στα ψηφίσματά τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: «Αντίπαλο δέος σ' αυτή την πολιτική μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν οι αγώνες μας. Η κοινή δράση και συμπόρευση του φοιτητικού κινήματος με το λαό».

Ωθηση στην έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης αναμένεται να δώσει το Σάββατο και η σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος για τα σωματεία του κλάδου από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και, πέρα από το ζήτημα της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Τρικολάν», θα συζητηθούν επίσης οι αρνητικές εξελίξεις στους κλάδους και η διαμόρφωση ενός αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου των εργαζομένων.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφτεί για πολλοστή φορά το εργοστάσιο και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Τρίωρες στάσεις εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της νομαρχίας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της «Βαλκάν Εξπορτ» στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, με αίτημα να μπει φρένο στο μπαράζ των απολύσεων που εξελίσσεται τον τελευταίο χρόνο και να σταματήσει η συρρίκνωση των παραγωγικών μονάδων του εργοστασίου από τον μεγαλοεπιχειρηματία Εμφιετζόγλου. Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ακολούθησε μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων, οι σύμβουλοι της ΝΑΣ Μιχάλης Σπυριδάκης και Γιάννης Ζιώγας έφεραν το ζήτημα της «Βαλκάν» και ζήτησαν να υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης στον κλιμακούμενο αγώνα των εργαζομένων. Εκπρόσωποι από τις παρατάξεις του Π. Ψωμιάδη (ΝΔ) και του Γ. Χατζησάββα (ΠΑΣΟΚ), με αφορμή την αναφορά στον επιχειρηματία Εμφιετζόγλου, αναλώθηκαν για πάνω από μισή ώρα σε μια διαμάχη για το ποιο από τα δυο κόμματα είναι λιγότερο διαπλεκόμενο με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση από τις πραγματικές πολιτικές ευθύνες και των δύο κομμάτων που οδήγησαν στο κλείσιμο της «Βαλκάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ