Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Νεκρός στα 23 του!

«Ασήμαντη λεπτομέρεια», οι συνθήκες θανάτου του για όλους όσοι, στατιστικά και μόνο, χρειάστηκε να ασχοληθούν ως αγγαρεία με το θάνατο ενός νέου εργάτη

Στα θύματα του εργοδοτικού κέρδους προστέθηκε, τις τελευταίες μέρες, άλλος ένας νεαρός εργάτης από τον Εβρο. Πρόκειται για τον Καλογιαντσίδη Εμμανουήλ, 23 χρόνων, από τον Απαλό, που «σκοτώθηκε» στη βιομηχανία επεξεργασίας μανιταριών «CHAMPIGNON HELLAS A.E». Τίποτα απολύτως δεν μπόρεσε να γίνει γνωστό για τις συνθήκες θανάτου του. Στη δημοσιότητα δόθηκαν μόνο τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας σα να ήταν μια μπεκάτσα που κάποιος περαστικός κυνηγός την πυροβόλησε και...«σκοτώθηκε». Ετσι, χυδαία, για ένα παιδί 23 χρόνων που μόλις ξεκίναγε τη ζωή του στην παραγωγή, η σχετική αναφορά το καθιστά και συνυπεύθυνο γιατί «σκοτώθηκε», δηλαδή δεν το σκότωσαν!

Τη νέα τραγωδία καταδικάζει με ανακοίνωσή της η γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο νομό Εβρου που επισημαίνει ότι «η εργατική τάξη πληρώνει με το αίμα της και την εντατικοποίηση της εργασίας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την πλήρη απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, προς χάριν του μεγάλου κεφαλαίου, με τη συναίνεση και στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης που διαπράχθηκε αυτή τη φορά στον ακριτικό νομό και καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά, γιατί άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από τον ενωτικό ταξικό αγώνα.

«Η οργάνωση, η συσπείρωση και η αντεπίθεση», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «είναι σήμερα μονόδρομος για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των συμφερόντων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ