Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Δουλιά για όλους»!

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα

Απεργία για 24 ώρες έχουν κηρύξει για σήμερα από κοινού όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με κυρίαρχο αίτημα «δουλιά για όλους». Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα απαιτήσουν από τον υπουργό Γ. Ανωμερίτη να δώσει θετικές απαντήσεις στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, το οποίο αφορά, τόσο στο ξαναζωντάνεμα της Ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα, όσο και την ουσιαστική προστασία των χιλιάδων ανέργων της Ζώνης, τους οποίους δημιούργησε αυτή ακριβώς η διαλυτική για τη ναυπηγική βιομηχανία πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργατοτεχνίτες, με τον αγώνα που δίνουν εδώ και πάνω από ένα μήνα, επιστρατεύοντας κάθε μορφής κινητοποιήσεις, κάνουν σαφές ότι δε θα επιτρέψουν να μετατραπεί η Ζώνη σε σταθμό κοντέινερς, όπως επιδιώκει η κυβερνητική διοίκηση της εταιρίας ΟΛΠ ΑΕ. Ακόμα, απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την εξόφθαλμη και σκανδαλώδη πριμοδότηση των ιδιοκτητών των μεγάλων Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, Ταβουλάρη και HDV, αντίστοιχα, σε βάρος της Ζώνης. Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης και του ΟΛΠ είναι ότι, επικαλούμενοι γραφειοκρατικά προβλήματα, διώχνουν πλοία που έρχονται στη Ζώνη για επισκευή - όταν η ανεργία «σπάει κόκαλα».

Σε κοινή ανακοίνωση που έχουν εκδώσει τα Σωματεία της Ζώνης, παρουσιάζουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, το οποίο αφορά στην εκτέλεση στη Ζώνη του προγράμματος του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή 10 ακτοπλοϊκών, να ληφθούν μέτρα ώστε τα πλοία της κατηγορίας των Μεσογειακών που πρέπει να αντικατασταθούν να κατασκευαστούν στη Ζώνη. Ακόμα, ουσιαστική προστασία των ανέργων και τη δημιουργία φορέα για την οργάνωση, χωροθέτηση και διαχείριση της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ