Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το 15ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ξεκίνησε το Σάββατο στον κινηματογράφο «Απόλλων» της οδού Σταδίου, με αφιερώματα στον βρετανικό κινηματογράφο, Ιταλίδες σκηνοθέτιδες και ειδικές αβάν-πρεμιέρες από την Κίνα («Ο ποταμός του έρωτα»), και «Το σημάδι του δολοφόνου» του Μάικλ Κέιτον Τζόουνς, με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο. Οι προβολές αρχίζουν στις 4 του Οκτώβρη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10/10.

Η επίσημη έναρξη του Πανοράματος έγινε με την τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν «Hollywood Ending». Την Κυριακή παρέστη και ο διάσημος σκηνοθέτης Φίλιπ Νόις, ενώ προβλήθηκε η ταινία του «Rabit-Proof fence». Ο Φίλιπ Νόις, γνωστός ιδιαίτερα από μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές με τον Χάρισον Φορντ («Παιχνίδια Ολέθρου», «Αμεσος κίνδυνος»), φτάνει αύριο στην Αθήνα.

Ξεχωριστή παρουσία στο «Νεολαία και βρετανικός κινηματογράφος» ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς, που υπογράφει την ταινία «Ο μικρός Λίαμ», γυρισμένο το 2000. Μετά την επιστροφή του στη Βρετανία από το Χόλιγουντ, όπου υπέγραψε μεγάλες παραγωγές («Επικίνδυνες σχέσεις», «Κλέφτες»), καταπιάστηκε με καθημερινές ιστορίες της εργατικής τάξης και φώτισε τον μικρόκοσμο και τα προβλήματά του. Στον «Μικρό Λίαμ» έχουμε την ιστορία μιας φτωχής οικογένειας στην Ιρλανδία του Depression, στα χρόνια του '30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ