Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Εμπαίζουν προεκλογικά τα θύματα της πολιτικής τους

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Για τους εντεταλμένους της κυβέρνησης ο λόγος, που αφού πέταξαν στην ανεργία τους εργάτες της «ΣΟΦΤΕΞ» τώρα τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, δήθεν ότι θα τους ενισχύσουν, για να αρπάζουν τις ψήφους τους. Προσπαθούν έτσι να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εκατοντάδων ανέργων που πετάχτηκαν στο δρόμο με το κλείσιμο του εργοστασίου της «ΣΟΦΤΕΞ» στη Δράμα.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Δράμας, με πρωτοβουλία του διορισμένου περιφερειάρχη, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φλωρίδης, - στο πλαίσιο των εξαγγελιών του για τον νέο αναπτυξιακό νόμο στον οποίον εντάσσεται ο νομός Δράμας - ανακοίνωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες οι απολυμένοι της επιχείρησης να ενταχθούν σε ειδικά προγράμματα 4ετούς διάρκειας με αποδοχές 250 χιλ. δρχ. το μήνα και ασφάλισή. Εξειδικεύοντας ανέφερε ότι αυτό το μέτρο αφορά άνδρες πάνω από 50 χρόνων και γυναίκες πάνω από 45 χρόνων.

Το μέτρο όμως αυτό, ακόμα και εάν εφαρμοστεί, καλύπτει 120 περίπου εργαζόμενους και αυτό μόλις για 4 χρόνια. Μετά τι; Οι υπόλοιποι 300 περίπου μένουν από τώρα στον κατάλογο των μόνιμα ανέργων. Ο πρόεδρος του ενός σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, Χρήστος Βασιλειάδης, που ήταν παρών στη σύσκεψη, δήλωσε ότι οι εξαγγελίες αυτές είναι περισσότερο μέτρα εντυπωσιασμού για να καθησυχάζονται οι εργαζόμενοι. Στην ουσία δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Μάλιστα ανέφερε ότι ενώ ο κ. Φλωρίδης υποσχέθηκε ότι χτες θα επισκεπτόταν τη Δράμα ένας από τους συμβούλους του για να ενεργήσει για τους τρόπους πρακτικής εφαρμογής των εξαγγελιών του υφυπουργού, ο σύμβουλος δεν εμφανίστηκε και υπάρχει έντονος σκεπτικισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί, ή κι αν ακόμα εμφανιστεί δεν πρόκειται να υπάρξει διευθέτηση του θέματος.

Ο γραμματέας της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ, Γιάννης Στεφανίδης, και υποψήφιος νομάρχης της ΔΑΣΥ, αναφερόμενος στις κυβερνητικές αυτές υποσχέσεις, δήλωσε: «Αυτά είναι ημίμετρα, δεν αποτελούν λύση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργήσει στην πόλη το κλείσιμο της μεγάλης αυτής επιχείρησης. Για εμάς η λύση είναι η κανονική λειτουργία του εργοστασίου για να μπορεί να προσφέρει μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλο αυτό τον κόσμο και να συμβάλλει στην οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ