Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εκλογές από την κόλαση

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.--

Ακόμη 10 θύματα είχε η συνεχιζόμενη έξαρση της ένοπλης βίας στο Κασμίρ, που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της σύγκρουσης στρατού - αυτονομιστών εν μέσω των εκλογών για την ανάδειξη κρατιδιακής Βουλής.

Τουλάχιστον πέντε Ινδοί συνοριακοί φρουροί, τρία μέλη του κυβερνώντος το κρατίδιο κόμματος, δύο επιβάτες ενός λεωφορείου στο ινδικό Κασμίρ και μία γυναίκα στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ σκοτώθηκαν χτες από επιθέσεις των οργανώσεων Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν και Αλ Μεδίνα και πυρά του ινδικού πυροβολικού αντίστοιχα. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα βίαια συμβάντα της ημέρας - περιλαμβανομένων επιθέσεων οπλοφόρων, ρίψης χειροβομβίδας σε λεωφορείο κ.ά.

Ο Λαλ Κρίσνα Αντβάνι, υπουργός Εσωτερικών της ινδουιστικής - εθνικιστικής κυβέρνησης του BJP, είπε πως ο «θρησκευτικός φανατισμός» που έχει «επικρατήσει» στο Ισλαμαμπάντ προωθεί τη συνέχιση της υποστήριξης της «τρομοκρατίας». Ο Αντβάνι μάλλον δεν έπιασε την ειρωνεία αυτής της δήλωσης: ήταν ο ινδουιστικός θρησκευτικός φανατισμός που κόστισε κάπου δυόμισι χιλιάδες ζωές μουσουλμάνων στο Γκουζαράτ το Φλεβάρη και το Μάρτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ