Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προσωρινή υποχώρηση από τη δημοτική αρχή

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια κίνηση που φανερώνει την πρώτη ήττα της διοίκησής του στη σύγκρουση με τους εργαζόμενους του Δήμου για το θέμα της καταβολής του πριμ παραγωγικότητας, απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του σωματείου εργαζομένων, που επρόκειτο να εκδικαστεί χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή, ωστόσο, αναμένεται να εκδικαστεί σε τακτική δικάσιμο η προσφυγή για να κηρυχτεί η απεργία των εργαζομένων του Δήμου σαν παράνομη και καταχρηστική.

Ο αγώνας των εργαζομένων, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, συνεχίζεται κανονικά με καθολική συμμετοχή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου, που παρέμεινε και χθες αποκλεισμένη από τους απεργούς, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Πατσιάς, μας δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή του δημάρχου να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα, αποτελεί μια πρώτη νίκη των εργαζομένων, που με την ενότητα, την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία και τον αγώνα τους, υποχρέωσαν τη διοίκηση σε μια πρώτη υποχώρηση. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε ανά πάσα στιγμή πρόθυμοι να συζητήσουμε με τη διοίκηση την εξεύρεση λύσης που να ικανοποιεί το αίτημα των εργαζομένων. Μόνο τότε θα ανασταλεί η απεργία και θα πάρει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών. Από το δήμαρχο και τη διοίκηση εξαρτάται».

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης νιώθουν ήδη τις συνέπειες της απεργίας, με τα σκουπίδια να έχουν ήδη σχηματίσει βουναλάκια σ' όλο το κέντρο και δεκάδες δημότες που προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για να πληρώσουν λογαριασμούς ή να ζητήσουν πληροφορίες για τις εκλογές ή άλλες υποθέσεις να αναγκάζονται να φεύγουν άπρακτοι, αφού όλες οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του, αφού παραδέχεται την άσκημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο καταγγέλλει ότι «για όλα αυτά αποκλειστική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση... που δεν επιτρέπει στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το νόμο 3013 που ψήφισε... να καταβάλει στους εργαζόμενους τα αναδρομικά των ετών 1993-96».

Εξακολουθεί δηλαδή ο δήμαρχος μέχρι και αυτή την ύστατη ώρα να παίζει το παιχνίδι της κόντρας με την κυβέρνηση και να μη δίνεται έτσι λύση στο θέμα των εργαζόμενων.

Χτες εξάλλου οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Σταύρος Σκοπελίτης κατέθεσαν τροπολογία της παρ. 6 του άρθρου 27 του Ν. 3013/2002 για τη σαφέστερη διατύπωση και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ