Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΪ ΣΤΡΑΤΗΣ
Ενα μήνα αποκλεισμένος!

Καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού

Αποκλεισμένοι παραμένουν επί ένα μήνα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού Αϊ Στράτης! Ολο αυτό το διάστημα, δεν έχει προσεγγίσει το λιμάνι του ούτε ένα ακτοπλοϊκό πλοίο της γραμμής! Τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα δείγμα των δραματικών συνεπειών που θα επιφέρει η συγκέντρωση, που προωθείται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσυπογράφεται από τη ΝΔ, των ακτοπλοϊκών γραμμών σε λίγα χέρια.

Η περίπτωση του Αϊ Στράτη «δείχνει - όπως σημειώνεται - την υποκρισία αυτών που προμήνυαν μελλοντική καλυτέρευση των συγκοινωνιών. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πιστή εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ζητάει άρση του καμποτάζ και κυριαρχία στο χώρο των νησιών μας ξένων ακτοπλοϊκών εταιριών και λίγων ελληνικών». Αναφορά γίνεται και στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η οποία «ενώ ξεκίνησε ως εταιρία λαϊκής βάσης, συμπεριφέρεται και δρα ως ιδιωτική εταιρία με γνώμονα το κέρδος».

Οσον αφορά την εταιρία ΝΕΛΚΑΓΕ, η Αχτιδική Επιτροπή επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της Λήμνου και του Αϊ Στράτη απαιτούν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για τη δρομολόγηση πλοίου της, αλλά και για την κρατική επιδότηση των γραμμών των νησιών αυτών. «Θεωρούμε - τονίζεται - ότι τα ακριτικά μας νησιά, ακόμη και για λόγους εθνικής πολιτικής και ανάγκης, δικαιούνται την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα. Το αίτημα αυτό είναι ρεαλιστικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία εθνικού φορέα της ακτοπλοΐας, που εκτός των άλλων θα λύσει προβλήματα ανεργίας στο χώρο των ναυτεργατών».

Η Αχτιδική Επιτροπή καλεί το λαό της Λήμνου και του Αϊ Στράτη σε αγωνιστική συστράτευση για σωστές συγκοινωνίες και να ενισχύσει με την ψήφο του τους κομμουνιστές που παραμένουν πρωτοπόροι στους αγώνες για καλύτερες συγκοινωνίες και γενικότερα για την ανάπτυξη των νησιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ