Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΔΥ
Τους εμπαίζουν λόγω ... εκλογών

Θα εξεταστεί ...μετά τις εκλογές το αίτημα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων
Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), καθώς σε συνάντηση που είχε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης Π. Βασιλείου, με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων τούς... διαβεβαίωσε ότι πριν τις εκλογές δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, που να διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο, στα πλαίσια στάσης εργασίας που έκαναν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν για ακόμα μια φορά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΔΔΥ, αλλά και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η μονιμότητά τους, η οποία χτυπήθηκε από τη μετατροπή του Οργανισμού σε Ανώνυμη Εταιρία.

Συγκεκριμένα, με τη μετατροπή του ΟΔΔΥ σε ΑΕ, οι 190 εργαζόμενοι έχασαν αυτόματα τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και το δικαίωμα της μονιμότητας που απορρέει από αυτή. Η κυβέρνηση, με νομοθετική διάταξη είχε καθορίσει πως μόνο για το υπάρχον προσωπικό οι θέσεις εργασίας στην ανώνυμη εταιρία θα είναι μόνιμες και προσωποπαγείς, ωστόσο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΔΔΥ τινάζει στον «αέρα» την παραπάνω διάταξη.

Το πρόβλημα στον ΟΔΔΥ δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο, όταν με Προεδρικό Διάταγμα, ο οργανισμός, που ήταν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή του, ενώ έχουν επανειλημμένα γίνει δηλώσεις ότι στα άμεσα κυβερνητικά σχέδια είναι η εισαγωγή του στο χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ