Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Εκθεση για τα θύματα της βίας

Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται βίαια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ η βία είναι η πρωταρχική αιτία θανάτου για τα άτομα μεταξύ 15-44 ετών παγκοσμίως. Τα στοιχεία αυτά αναφέρει η πρώτη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού που έκαναν τη μελέτη αυτή σχετικά με την Υγεία και τη βία σε 70 χώρες, οι δολοφονίες αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των θυμάτων της βίας, ενώ το ένα πέμπτο των βίαιων θανάτων οφείλονται στους πολέμους. Πλέον, το 14% όλων των θανάτων των αντρών και το 7% των γυναικών είναι αποτέλεσμα βίας.

Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη όλες οι μορφές της βίας, είτε πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος νέων, για βία μεταξύ συντρόφων ή σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Οπως αναφέρει η έκθεση, περίπου οι μισές γυναίκες που δολοφονούνται παγκοσμίως σκοτώνονται από τους πρώην ή νυν άντρες τους. «Στο βορά, στο νότο, στην ανατολή, στη δύση, στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες, σε οποιαδήποτε θρησκεία, η βία κατά των γυναικών είναι πολύ μεγάλη» τόνισε ο Ετιέν Κρουγκ, διευθυντής του τμήματος πρόληψης της βίας του ΠΟΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ