Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδι στα θέατρα του κόσμου

«Μαγικός αυλός» από το Μαύρο θέατρο της Πράγας, που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής
«Μαγικός αυλός» από το Μαύρο θέατρο της Πράγας, που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής
Από 8/11/2002-2/2/2003 θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στους καλύτερους θιάσους «Μαύρου Θεάτρου» της Πράγας. Η ιδρυτική ομάδα του Half Note Jazz Club και της Megafon Live Activities σε συνεργασία με την ομάδα του θεάτρου «Coronet» ξεκινούν φέτος την παρουσίαση ξένων θιάσων στο νέο θέατρο «Coronet» (Φρύνης 11, Παγκράτι). Κάθε δυο βδομάδες ένα νέο έργο θα φιλοξενείται στη σκηνή του, που θα μας μεταφέρει μηνύματα και συναισθήματα μέσα από τη γλώσσα του σώματος, την παντομίμα, το χορό και τη μουσική.

Στη σκηνή θα εκτυλίσσονται γεγονότα, που μέσα από την παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, την τέχνη, θα αφηγούνται χωρίς λόγια - αφήνοντας τη φαντασία ελεύθερη - ιστορίες του κόσμου.

Το ταξίδι στα θέατρα του κόσμου ξεκινάει από την Πράγα (με το παγκοσμίως γνωστό «Μαύρο Θέατρο της Πράγας»), φιλοξενώντας τρεις αντιπροσωπευτικούς θιάσους (που αποσπάστηκαν από το παλιό θέατρο), από τους οποίους καθένας ανέπτυξε μια εντελώς διαφορετική τεχνική προσέγγιση του είδους του «μαύρου θεάτρου» (συνδυάζοντας παντομίμα, χορό, προβολές από προτζέκτορα και ειδικά εφέ που δημιουργούνται με το φως και το σκοτάδι), προσφέροντας ένα ενδιαφέρον θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

  • Από 8-21 Νοέμβρη, ο θίασος «Image Theatre» έρχεται με το έργο «Fiction».
  • Από 22/11-5/12 ο ίδιος θίασος παρουσιάζει το «Pictures - The very best of Image».
  • Από 6-22/12 ο θίασος «Snerc», του ιδρυτή του Μαύρου Θεάτρου, θα παρουσιάσει το έργο «Ιπτάμενο ποδήλατο».
  • Στη διάρκεια των γιορτών, από 23/12-12/1/2003, ο ίδιος θίασος θα παρουσιάσει την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».
  • Και τέλος από 17/1-2/2/2003 ο θίασος «Omega Art» θα παρουσιάσει το έργο «Miss Sony».

Ολοι οι θίασοι από την Πράγα θα παρουσιάσουν στο πρόγραμμά τους και παιδικές πρωινές παραστάσεις, που απευθύνονται στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα μια θεατρική ομάδα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ένα κωμικό δίδυμο από την Αγγλία, ένα ακροβατικό χοροθέατρο από τις Ινδίες και ένα μουσικό χοροθέατρο από τη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ