Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές αναφορές

«Μάνος Λοΐζος, 20 χρόνια μετά...» τιτλοφορείται το διπλό CD του ραδιοσταθμού «Μελωδία», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Στο διπλό άλμπουμ συμμετέχουν δεκατρείς τραγουδοποιοί και τραγουδιστές της νεότερης γενιάς: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Μανώλης Λιδάκης, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Διονύσης Τσακνής, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Νίκος Ζούδιαρης και το συγκρότημα «Ανοιχτή Θάλασσα».

Καθένας τους ερμηνεύει ένα ή περισσότερα τραγούδια του αξέχαστου μελωδού, με το δικό του τρόπο και σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις, ενώ η ηχογράφηση έγινε σε δέκα στούντιο, με διαφορετικούς μουσικούς. Από αρκετές ερμηνείες αναδύεται το μελωδικό άρωμα του δημιουργού. Ομως στο υλικό του άλμπουμ υπάρχουν και ορισμένες ατυχείς κατά τη γνώμη μας ενορχηστρώσεις και ερμηνείες που ξενίζουν τον ακροατή. Κυρίως εκείνον που αναζητά τις βαθιές μελωδίες του συνθέτη. Στο άλμπουμ ακούγεται και η φωνή του Μ. Λοΐζου, που μας «ταξιδεύει» μαγευτικά με το «Σ' ακολουθώ» και δυο τραγούδια από τα «Γράμματα στην αγαπημένη», σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ.

  • Ανέκδοτες, πρόχειρες, προσωπικές ηχογραφήσεις του Νικόλα Ασιμου, όπως ο ίδιος τις διένειμε σε κασέτες, περιλαμβάνονται στο διπλό CD «Βιομηχανία του πεζοδρομίου» (ΜΙΝΟS-EMI). Μια έκδοση - ντοκουμέντο με τραγούδια που ανέπνεαν μέσα από παράνομες κασέτες, τις οποίες ηχογραφούσε και διακινούσε ο δημιουργός τους και τα οποία τώρα ακολουθούν το δρόμο της επίσημης δισκογραφίας.
  • Επιλογές από τη δισκογραφική δουλιά του Παύλου Σιδηρόπουλου στην ΕΜΙ περιλαμβάνονται στο CD «Τα τραγούδια του Παύλου». Μια συλλογή με κομμάτια του Π. Σιδηρόπουλου από το «Φλου» μέχρι το «Καλή τύχη μάγκες», καθώς και δύο σπάνιες ηχογραφήσεις του από το CD σινγλ «Day After Day».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ