Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Φρανκενστάιν

Ο κ. Λαλιώτης, η ΝΔ, τα ΜΜΕ, επέλεξαν και επέβαλαν την «καρατζαφεροποίηση» των εκλογών στην περιοχή της Υπερνομαρχίας. Ηταν μια πολύ συνειδητή επιλογή. Το πείραμα, δε, που προώθησαν, κατέληξε όπως όλα τα πειράματα των κατά καιρούς Φρανκενστάιν.

Το ποσοστό που έλαβε ο εν λόγω κύριος (ειρήσθω εν παρόδω, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου με τους «Χρυσαυγίτες» απείλησε ότι όποιος τον πει «φασίστα», «ακροδεξιό», ή «φιλοναζιστή» θα τον πάει στα δικαστήρια!) είναι κατασκεύασμα του αστικού πολιτικού συστήματος. Αυτός ο επιδοτούμενος από το δικομματισμό - με διψήφια ποσοστά - εθνικιστικός λαϊκισμός, είναι ένας από τους συνήθεις κακοήθεις όγκους που παράγει το πολιτικό σύστημα, ώστε να μπορεί μετά να αξιοποιεί το δημιούργημά του, κατά περίπτωση.

Ο Λαλιώτης και οι δικομματικοί φίλοι του «πριμοδότησαν» τον Καρατζαφέρη, κατέστησαν τη φαιδρότητα «πολιτικό μέγεθος» και τώρα θα τον αξιοποιήσουν (όχι τον ίδιο αναγκαστικά, αλλά την τακτική που ακολούθησαν για να τον «γεννήσουν») ως εφεδρεία.

Παρεμπιπτόντως, οι βουλευτικές εκλογές έρχονται. Και οι Φρανκενστάιν ακονίζουν ξανά τα «χειρουργικά» τους εργαλεία. Αλλωστε, το έργο το έχουμε ξαναδεί. Θυμηθείτε, απλώς, πώς ο Μιτεράν λειτούργησε στην κατασκευή του Λεπέν στη Γαλλία...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ