Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρύθμιση χρεών των πλημμυρόπληκτων

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών καθορίστηκαν οι όροι και προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των χρεών και άλλων οφειλών των κατοίκων και επιχειρήσεων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής, που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου. Με την απόφαση αυτή, ρυθμίζονται τα χρέη των πλημμυρόπληκτων - ιδιωτών και επιχειρήσεων (με έδρα της κατοικίας ή την εγκατάσταση της επιχείρησης στις πληγείσες περιοχές των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά) και συγκεκριμένα σε περιοχές των Δήμων Αθήνας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Μοσχάτου, Περιστερίου, Ταύρου, Χαϊδαρίου, Πειραιά και Ρέντη.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • Στη ρύθμιση υπάγονται τα χρέη που οφείλονται από τους πλημμυρόπληκτους των παραπάνω περιοχών προς το δημόσιο (τα οποία έχουν βεβαιωθεί για είσπραξη στις ΔΟΥ), καθώς και χρέη υπέρ νομικών προσώπων και τρίτων (δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών τα οποία εισπράττονται μέσω ΔΟΥ) που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2002.
  • Οσοι υπαχθούν στη ρύθμιση, θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των ρυθμιζόμενων χρεών, σε 24 το πολύ ισόποσες μηνιάτικες δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δε θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ, το αργότερο μέχρι 29 Νοέμβρη 2002 αίτηση με συνημμένη βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου, από την οποία να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, θα πρέπει να καταβάλουν και την 1η δόση. Προσοχή: Οποιος καθυστερήσει την πληρωμή 3 συνεχόμενων δόσεων, χάνει το «ευεργέτημα» της ρύθμισης και θα κληθεί να πληρώσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο με τις σχετικές προσαυξήσεις και πρόστιμα.
  • Αποκλείονται- δηλαδή δεν υπάγονται στη ρύθμιση της παραπάνω απόφασης - τα χρέη που έχουν υπαχθεί σε πτωχευτικούς ή εξωπτωχευτικούς συμβιβασμούς που δεν έχουν ανατραπεί, τα αυτοτελώς βεβαιωμένα χρέη υπέρ ΟΤΑ, τα χρέη υπέρ κρατών - μελών της ΕΕ και τα χρέη υπέρ ξένων κρατών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ