Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νεοφιλελεύθερος Μαυρογιαλουρισμός...

Εκτός από σκληρός νεοφιλελεύθερος, ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης - όταν οι περιστάσεις το απαιτούν - μετατρέπεται (με την έγκριση του πρωθυπουργού) και σε ολίγον Μαυρογιαλούρο... Εξερχόμενος χθες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Ν. Χριστοδουλάκης είπε ότι συζήτησαν θέματα προετοιμασίας του νέου προϋπολογισμού. Δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει την απόφαση της κυβέρνησης να ...μεριμνήσει μέσω του Κοινοτικού Πλαισίου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών και των ανέργων! Με λίγα, δηλαδή, λόγια, λίγες μέρες πριν από το β` γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο υπουργός Οικονομίας έθεσε στο στόχαστρο των δηλώσεών του τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα των αγροτών και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, τα οποία έχουν έντονη αντικυβερνητική διάθεση, επιχειρώντας την εξαγορά της ψήφου τους μέσω του ΚΠΣ.

Ετσι, ο Ν. Χριστοδουλάκης, αφού επανέλαβε και πάλι ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, υποστήριξε στη συνέχεια πως «η μέριμνά μας είναι να διατηρήσουμε αυτούς τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, προωθώντας ταχύρυθμα το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δίνοντας τη δυνατότητα ενίσχυσης σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επενδύσεις, όπως επίσης και προωθώντας μια ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο και τους Ελληνες αγρότες».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις Χριστόδουλου, σύμφωνα με τις οποίες οι ψηφοφόροι του Καρατζαφέρη είναι καλοί χριστιανοί και όχι ακροδεξιοί, ανέφερε ότι «αυτό που εκφράστηκε σαν ρεύμα στήριξης στον Καρατζαφέρη δεν πρέπει να αφήσουμε να εκφράσει μια γενικότερη πόλωση του εκλογικού σώματος προς ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις στο χώρο της Δεξιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ