Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Παρολίγον «τρομοκρατικές επιθέσεις»!

ΠΑΡΙΣΙ-ΡΙΑΝΤ.--

Συναγερμός σήμανε στα γραφεία της γαλλικής αστυνομίας, το πρωί της Τρίτης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Πάντως, η γαλλική αστυνομία απέκλεισε την αμερικανική πρεσβεία, που βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα από το μέγαρο των Ηλυσίων, στέλνοντας ομάδα πυροτεχνουργών να ερευνήσει το κτίριο. Κατά την πάγια τακτική, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε ότι είναι πρακτική της πρεσβείας να μην σχολιάζει θέματα ασφαλείας.

Σε ανεξάρτητο περιστατικό που όμως συμβάλλει στη διαιώνιση της «παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής», ένοπλος Σαουδάραβας επιχείρησε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Σαουδαραβικών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση Χαρτούμ - Τζέντα με 204 επιβάτες. Ο επίδοξος αεροπειρατής όμως εξουδετερώθηκε από τους άνδρες ασφαλείας που επέβαιναν στο αεροπλάνο και τα μέλη του πληρώματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας που μεταδόθηκε από το επίσημο Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόπειρα αεροπειρατείας εκδηλώθηκε 22 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το Χαρτούμ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των 185 επιβατών και των 19 μελών του πληρώματος. Ωστόσο, το αιγυπτιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής (Mena) μετέδωσε πάντως ότι μεταξύ των επιβατών υπάρχουν και τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ