Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Προγράμματα και για... στρατευμένους

Μια γερή δόση κυβερνητικής προπαγάνδας δόθηκε χτες και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους

Βήμα νέων ανέξοδων και αδιέξοδων εξαγγελιών, αυτή τη φορά προς τους νέους στρατευμένους, βρήκε χτες ο υπουργός Εργασίας σε εκδήλωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο Πολεμικό Μουσείο. Η κυβέρνηση «ανακαλύπτει» όλο και περισσότερα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης, τα οποία και προβάλλει ως πανάκεια για τη λύση του προβλήματος της ανεργίας, ασυγκίνητη μπροστά στην πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες άνεργοι εξαιτίας της πολιτικής της.

Χτες, ο Δ. Ρέππας αναφέρθηκε με θέρμη στην πρωτοβουλία του υπουργείου Αμυνας να υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης για στρατευμένους. Το πρόγραμμα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας θα είναι πιλοτικό και θα αφορά 200 στρατευμένους, οι οποίοι θα καταρτιστούν επί 400 ώρες, αφού πρώτα γίνει συζήτηση με τον κάθε ένα ξεχωριστά για να εντοπιστεί ο κλάδος για τον οποίο ενδιαφέρεται να καταρτιστεί.

Αντί για λύσεις προγράμματα. Με αυτή τη θέση η κυβέρνηση έχει επιδοθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε μια υπερπροβολή ανάλογων πρωτοβουλιών, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει θετικές πολιτικές εντυπώσεις και... έργο. Τα προγράμματά της όμως έχουν δοκιμαστεί και σε καμία περίπτωση δεν έφεραν τα αποτελέσματα που αναμένονταν, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διακηρύξεις.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση διευρύνει όλο και περισσότερο τις ομάδες στις οποίες απευθύνεται με τα προγράμματά της, καθώς όλο και περισσότερο διευρύνονται τα προβλήματα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ετσι και η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει τις εξαγγελίες της.

Βεβαίως, πέρα από τα προγράμματα κατάρτισης για στρατευμένους, ένα τεράστιο ζήτημα αφορά στη θητεία αυτών των νέων, τον προσανατολισμό που δίνεται στον ελληνικό στρατό, τις χιλιάδες περιπτώσεις όπου οι στρατευμένοι παρουσιάζονται αφήνοντας πίσω εξαιρετικά οξυμένα οικογενειακά προβλήματα και κανείς δεν τους βοηθάει, ούτε καν με κάποιο πρόγραμμα. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα δεν αναφέρθηκε χτες ο υπουργός Εργασίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ