Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξένο ποδόσφαιρο
Η «άνοιξη» του Τσάμπιονς Λιγκ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους 16 μονομάχους

Ντανιέλ Μπατιστούτα. Ο «κανονιέρης» της Φιορεντίνα
Ντανιέλ Μπατιστούτα. Ο «κανονιέρης» της Φιορεντίνα
Με τον τυπικό ερχομό της Ανοιξης την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει ξανά η δράση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τη «χειμερία νάρκη» δυο μηνών περίπου, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγει ξανά τις πύλες του με την τρίτη αγωνιστική της Β' φάσης. Οι «μονομάχοι», που άφησαν τις διαφορές τους κάπου στις αρχές Δεκέμβρη, θα έχουν την ευκαιρία να τα... ξαναπούν. Η διακοπή των δυο μηνών κάνει τα πάντα να εμφανίζονται εντελώς διαφορετικά από πριν. Στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Β` φάσης κάποιες ομάδες έδειξαν να έχουν προβάδισμα στα προγνωστικά. Ομως τώρα κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό με βεβαιότητα. Μετά τη δίμηνη διακοπή είναι απίθανο να μην υπάρχουν αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ των ομάδων. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιο ήταν το σκηνικό πριν από δυο μήνες και σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι ομάδες.

Α' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:Πόρτο 6, Μπαρτσελόνα 4, Χέρτα Βερολίνου 1, Σπάρτα Πράγας 0.

Από τις δυο πρώτες αγωνιστικές της Β' φάσης οι Πορτογάλοι έδειξαν να ξεχωρίζουν, αφού σημείωσαν δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με Σπάρτα Πράγας (εκτός) και Χέρτα Βερολίνου. Γενικά δηλαδή η Πόρτο από τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις φέτος δείχνει σαν να θέλει να ξεχρεώσει τη μετριότητα των προηγούμενων χρόνων. Στο πρωτάθλημα της χώρα της προηγείται στη βαθμολογία. Ο αγώνας στο Κάμπο Νου την Τετάρτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι οριακός. Αν οι Πορτογάλοι περάσουν αλώβητοι, τότε θα έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά μια θέση στα προημιτελικά. Οσον αφορά την Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένη (όχι ότι δεν ήταν). Με ένα νικηφόρο σερί κατάφερε να στο πρωτάθλημα της χώρα της να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Λα Κορούνια. Η ελπίδα... πεθαίνει τελευταία για Χέρτα και Σπάρτα Πράγας, που κοντράρονται μεταξύ τους. Οποιος νικήσει θα διατηρήσει ακέραιες τις οποίες πιθανότητες μπορεί να έχει για διεκδίκηση μιας από τις δυο προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Ο Ριβάλντο ηγέτης της Μπαρτσελόνα
Ο Ριβάλντο ηγέτης της Μπαρτσελόνα
Β' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:Φιορεντίνα 4, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3, Βάλενθια 3, Μπορντό 1.

Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η εικόνα των ομάδων του Β` ομίλου που παρουσίαζαν πριν δυο μήνες με αυτή που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή έχει τεράστια διαφορά. Η Φιορεντίνα πρωτοπόρος του ομίλου δείχνει να παραπαίει, αφού κατρακύλησε στη 10η του Καμπιονάτο. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχει βρει τον εαυτό της αφού μετά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων πάει από το καλό στο καλύτερο. Στην Πρέμιερ Λιγκ ανέκτησε το χαμένο έδαφος και «πήρε κεφάλι» στη βαθμολογία, ενώ αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στην Ευρώπη. Την Τετάρτη θα υποδεχτεί την τελευταία ομάδα του ομίλου την Μπορντό, η οποία και αυτή όσο περνάει ο καιρός φανερώνει αδυναμίες. Στο γαλλικό πρωτάθλημα αν και ξεκίνησε με περγαμηνές, εντούτοις τώρα κάνει προσπάθειες να εξασφαλίσει μια θέση στο ΟΥΕΦΑ.

Μια καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι το μόνο που έχει μείνει στη Βαλένθια, που όσον αφορά τη βαθμολογική πλευρά είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το θέμα είναι εάν οι Ισπανοί δείξουν και τον απαραίτητο... χαρακτήρα. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον εναρκτήριο αγώνα που δίνουν με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία, όπου εάν περάσουν χωρίς απώλειες τότε έχουν το δικαίωμα στο όνειρο.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης 6, Μπάγερν Μονάχου 4, Ρόζενμποργκ 1, Ντιναμό Κιέβου 0.

Αφού κατάφερε με τα όσα προβλήματα είχε μέχρι το Δεκέμβρη να προηγηθεί στη βαθμολογία του Γ' ομίλου η Ρεάλ τότε μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για μια σίγουρη ομάδα των προημιτελικών. Οχι ότι οι Ισπανοί διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, αλλά σίγουρα τους τελευταίους δυο μήνες η Ρεάλ δε θυμίζει την προβληματική ομάδα της Α` φάσης. Στην Ισπανία βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη ευνοείται και από τη χαμηλή δυναμικότητα που παρουσιάζουν φέτος η Ρόζενμποργκ και η Διναμό Κιέβου. Ιδιαίτερα μάλιστα οι Ουκρανοί, που στερούνται αγωνιστικής δράσης, εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος, παραμένει άγνωστο σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν. Οσον αφορά την Μπάγερν Μονάχου και αυτή δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για την πρόκριση. Μετά την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα οι Βαυαροί μοιάζουν να... ξαναγεννήθηκαν, μπαίνοντας δυναμικά. Το ντέρμπι με τη Ρεάλ που αποτελεί το εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου την Τρίτη θα κρίνει πολλά.

Κώστας Κωνσταντινίδης. Η ελληνική εκπροσώπηση διά της Χέρτα Βερολίνου
Κώστας Κωνσταντινίδης. Η ελληνική εκπροσώπηση διά της Χέρτα Βερολίνου
Δ' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:Τσέλσι 4, Λάτσιο 4, Φέγενορντ 3, Μαρσέιγ 0.

Τα πράγματα στο Δ' όμιλο είναι όπως τα είχαμε αφήσει πριν δυο μήνες. Το ίδιο αμφίρροπα. Οχι μόνο από βαθμολογικής άποψης, αφού τρεις από τις τέσσερις ομάδες είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά και από αγωνιστικής. Και αυτό γιατί τόσο η Τσέλσι όσο και η Λάτσιο με τη Φέγενορντ παρουσιάζονται ισοδύναμες. Οι Αγγλοι του Βιάλι παρουσιάζουν μια σταθερότητα στην απόδοσή τους τον τελευταίο καιρόν. Μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ να έχουν δύσκολο έργο όσον αφορά τις υψηλές θέσεις, εντούτοις στην Ευρώπη δε φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται... Η Λάτσιο πέρασε μια αγωνιστική κάμψη, αλλά κατάφερε να την περάσει χωρίς απώλειες. Στο Καμπιονάτο βρίσκεται στη δεύτερη θέση κυνηγώντας τη Γιουβέντους. Εάν νικήσουν την Τρίτη τη Φέγενορντ τότε θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην οκτάδα. Για τους Ολλανδούς ο αγώνας κόντρα στους «Λατσιάλι» αποτελεί κριτήριο για τη συνέχεια. Σε περίπτωση ήττας θα έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος ενώ στην αντίθετη θα κοιτάνε την πρόκριση στα... μάτια. Το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι παρουσιάζουν αγωνιστικά προβλήματα. Τέλος, η Μαρσέιγ δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Βέβαια μέχρι το Δεκέμβρη είχαν αφήσει να φανεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό... Η φυγή του Ρολά Κουρμπίς αντί να λύσει τα προβλήματα, όπως έλπιζαν στη Μασσαλία, τα μεγάλωσε. Από την τρίτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος έπεσε στην 10η και φως στον ορίζοντα δε φαίνεται... Ο αγώνας με την Τσέλσι πάντως είναι καθοριστικός, αφού εάν νικήσει τότε μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βλέπετε, το είπαμε... Σε αυτόν τον όμιλο όλα μπορούν να συμβούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής είναι: Τρίτη 29 Φλεβάρη: 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου, Ντιναμό Κιέβου - Ρόζενμποργκ. 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Λάτσιο -Φέγενορντ, Μαρσέιγ - Τσέλσι. Τετάρτη 1 Μάρτη: 1ος Ομιλος: Μπαρτσελόνα - Πόρτο, Χέρτα Βερολίνου - Σπάρτα Πράγας. 2ος Ομιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπορντό, Φιορεντίνα -Βαλένθια.


Μπ. ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ