Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Παράδεισος»

Το έξυπνο σενάριο και οι καλές ερμηνείες από την Κέιτ Μπλάνσετ και Τζιοβάνι Ριμπίζι κάνουν το φιλμ «Παράδεισος» μια προσεγμένη δουλιά, που αξίζει να τη δούμε

Η Φιλίππα, μια 29χρονη δασκάλα αγγλικών, αποφασίζει να προβεί σε μια απελπισμένη πράξη. Ενας άντρας πρόκειται να πεθάνει από το δικό της χέρι. Είναι ένας έμπορος ηρωίνης που εξαιτίας του, ο άντρας της κατάντησε εξαρτημένος στα ναρκωτικά. Ενας έμπορος που πραγματοποιεί τις καταστροφικές δοσοληψίες του ακόμη και μέσα στους αυλόγυρους των σχολείων.

Η Φιλίππα μεταφέρει μια ωρολογιακή βόμβα κρυμμένη πάνω της σ' ένα σακίδιο πλάτης και διασχίζοντας την πόλη πηγαίνει έως το κτίριο, όπου αυτός εργάζεται. Φτάνοντας ως τον προθάλαμο του γραφείου του, τοποθετεί κρυφά τη βόμβα σ' ένα καλάθι με απορρίμματα. Φεύγοντας από το κτίριο, η Φιλίππα δε γνωρίζει δυστυχώς, ότι το τέλειο σχέδιό της πήρε μια αναπάντεχη τροπή.

Οταν η Φιλίππα συλλαμβάνεται από την αστυνομία και προσάγεται για την ανάκριση μόνον τότε μαθαίνει ότι η έκρηξη που προκάλεσε η ίδια κόστισε τις ζωές τεσσάρων αθώων ανθρώπων. Ενας από τους πέντε αξιωματούχους είναι ο Φίλιππο που δουλιά του είναι να καταγράφει οτιδήποτε ειπωθεί. Οσο περνούν οι μέρες ο Φίλιππο και η Φιλίππα έρχονται πιο κοντά και ερωτεύονται. Τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή και το παιχνίδι μυστηρίου ξετυλίγεται σιγά σιγά μ' ένα απροσδόκητο τέλος του «Παράδεισος».

Ενα κράμα θρίλερ, ερωτικής ιστορίας και κοινωνικής δραματικής ταινίας. Βασίζεται σε σενάριο που έγραψε ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Κισλόφσκι (πέθανε το 1996).

«Heaven»: Κοινωνική περιπέτεια, παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ. Με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Τζιοβάνι Ριμπίζι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ