Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μαίνεται ο ταξικός πόλεμος

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Οι δυνάμεις που συνιστούν το μπλοκ της αντιπολίτευσης ερίζουν ότι η απεργία ήταν επιτυχής... ωστόσο ανακοίνωσαν ότι αναιρούν τα αρχικά σχέδιά τους περί παράτασης της 12ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν τη Δευτέρα για να εκβιάσουν την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ούγο Τσάβες.

Οπως είχε ήδη γίνει γνωστό, αρκετό καιρό πριν, η ομοσπονδία εργαζόμενων στην πετρελαϊκή βιομηχανία, είχε διαχωρίσει τη στάση της, ενώ και αρκετές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στη Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας(CTV), μία από τις κύριες συνιστώσες του μπλοκ της αντιπολίτευσης. Ετσι, παρά την απροθυμία» των εργαζομένων, η «λύση» βρέθηκε και ο πρόεδρος της CTV, Κάρλος Ορτέγα, ανακοινώνοντας τη λήξη της κινητοποίησης, εξέφρασε συγχαρητήρια «στο λαό της Βενεζουέλας γι' αυτή τη σαφή και σημαντική έκφραση της πολιτειακής και δημοκρατικής βούλησής του» και ανακοίνωσε από κοινού με τον πρόεδρο της Ενωσης Εργοδοτών «Fedecamaras», Κάρλος Φερνάντες, ότι το επόμενο βήμα θα είναι η συγκέντρωση υπογραφών... «Η απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές για να ζητήσουμε από την Εθνοσυνέλευση να εκφραστεί υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος που θα εκφράζει τη λαϊκή βούληση για την παραμονή του Τσάβες στην Προεδρία της Δημοκρατίας», τόνισε ο Ορτέγα, προσθέτοντας πως το αίτημα θα κατατεθεί στις 4 Νοέμβρη στο Κεντρικό Εκλογικό Συμβούλιο.

Από την πλευρά τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της «μπολιβαριανής επανάστασης» του προέδρου της χώρας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να γιορτάσουν τη «νίκη του λαού» έναντι της απεργίας που οργάνωσε η αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ