Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΣΕΑ
Δείγμα κυβερνητικής συνέπειας...

Προεκλογική «φούσκα» αποδεικνύονται και οι προ ενός μηνός ανακοινώσεις του υπουργού Γεωργίας για την έγκαιρη καταβολή των εθνικών ενισχύσεων του λεγόμενου προγράμματος Φρόγκι, δηλαδή οι μισές και κολοβές αποζημιώσεις ΠΣΕΑ (Πολιτικής Σχεδιασμού Εκτακτης Ανάγκης) για τις ζημιές που έγιναν στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα στο διάστημα Νοέμβρης 2001 - Γενάρης 2002.

Στις 17 Σεπτέμβρη ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωνε «πανηγυρικά» πως εγκρίθηκε από την ΕΕ το πρόγραμμα Φρόγκι ύψους 101,4 δισ. δραχμών για να κάνει μπούγιο. Μια μέρα μετά δήλωνε πως ξεκινάει η ανάρτηση των πινάκων και εντός δέκα ημερών από την ανάρτησή τους θα αρχίσει στους δικαιούχους η καταβολή των αποζημιώσεων. Την ίδια μέρα (18/9) για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων αναρτήθηκαν στον Τύρναβο οι πίνακες των δικαιούχων. Βέβαια ο Γ. Δρυς γνώριζε πολύ καλά τότε ότι οι υποσχέσεις του για ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων, δε θα πραγματοποιούνταν πριν τις εκλογές, ούτε καν αμέσως μετά, όπως ο ίδιος ήθελε να εμφανίσει, με προφανή σκοπό να εμπαίξει τους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους.

Το γνώριζε πολύ καλά αυτό γιατί, δεν είχε υπογράψει ούτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - που απαιτείται για να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων), ούτε είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει το απαιτούμενο ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ομως, μέχρι χτες 24 Οκτώβρη, δεν είχε υπογραφεί ούτε η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Γεωργίας, ούτε είχε σταλεί από τον υπουργό Γεωργίας αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για έγκριση του σχετικού κονδυλίου. Αλλά όπως πάει το πράγμα, οι αγρότες που εδώ και ένα μήνα, πίστεψαν τον υπουργό Γεωργίας και προετοιμάστηκαν ψυχολογικά να εισπράξουν τις αποζημιώσεις που τους έταξε προεκλογικά η κυβέρνηση, θα περιμένουν, μαζί με όσους δεν τον πίστεψαν, για αρκετό καιρό ακόμα να λάβουν τα ψίχουλά τους... Προς το παρόν όλοι τους χόρτασαν, από κυβερνητική κοροϊδία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ