Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πόδι η Κρήτη

Ξεσηκώνεται η Κρήτη ενάντια στον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ. Ηδη, αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια οργανώνονται στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Στα Χανιά

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 31 του Οκτώβρη στην πλατεία της Αγοράς, στις 7.30 το απόγευμα, καλούν το λαό και τη νεολαία των Χανίων, οι μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στον πόλεμο σε βάρος του ιρακινού λαού.

Οι μαζικοί φορείς, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανέναν τρόπο και μέσο στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από το νησί και την πόλη τους και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, να ζει ελεύθερα στη δική του πατρίδα.

Οι φορείς που συμμετέχουν και καλούν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο είναι οι παρακάτω: Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Νεανική Δράση για την Ειρήνη, Επιτροπή κατά των βάσεων, Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Δημοτικές και Νομαρχιακές Κινήσεις.

Στο Ηράκλειο

Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 31 του Οκτώβρη, όπως είναι γνωστό, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν και οι μαζικοί φορείς του Ηρακλείου, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων τους, με συγκέντρωση στην πλατεία των Λιονταριών στις 7.30 το απόγευμα.

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, έτσι ώστε στις 31 του μήνα να σταλεί ακόμα πιο δυναμικό και μαζικό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια του ιμπεριαλισμού να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ