Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η φτώχεια βαφτίζεται έγκλημα και τιμωρείται

ΠΑΡΙΣΙ.--

Πόλεμο κηρύσσει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ν. Σαρκοζί, στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας με το νέο νομοσχέδιο, που κατέθεσε και ψηφίστηκε την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ασφάλεια, παρακολουθείται το διαδίκτυο, όσοι καταλαμβάνουν κενούς χώρους χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη - αναφερόμενοι κυρίως σε αστέγους - θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις, οι επαίτες και όσοι τους εκμεταλλεύονται θα διώκονται, ενώ η αστυνομία έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατά βούληση τα αρχεία με πληροφορίες για τους πολίτες, κάτι που μέχρι σήμερα απαιτούσε δικαστική εντολή...

Το νομοσχέδιο για την «ασφάλεια» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού, στο όνομα της καταπολέμησης του εγκλήματος, η φτώχεια θεωρείται αδίκημα και διώκεται, η διαδήλωση συνιστά εγκληματική πράξη, ενώ προωθεί και σχέδιο εξαναγκασμού των μεταναστών να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η «φιλότιμη» προσπάθεια του κ. Σαρκοζί - ο οποίος προέρχεται από οικογένεια μεταναστών - βρήκε απέναντί της την έγγραφη καταγγελία 34 ενώσεων, συνδικάτων, αριστερών οργανώσεων και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ