Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συντηρεί τη δικομματική αντιπαράθεση

Από τις Βρυξέλλες και την Ατυπη Σύνοδο Κορυφής ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Λονδίνο, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Αγγλο ομόλογό του Τ. Μπλερ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ευρωπαϊκή διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η συνάντηση είναι η πρώτη μιας σειράς διεθνών επαφών του Κ. Σημίτη για τα συγκεκριμένα θέματα, με αιχμή την Κύπρο, αλλά και τα θέματα της ελληνικής προεδρίας, σε μια περίοδο που το Κυπριακό διάγει την κρισιμότερη ίσως καμπή του.

Εντός των συνόρων συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Χτες, ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ και προσωπικά στον Κ. Καραμανλή ότι αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής σαν σε προεκλογική περίοδο.

Επιπροσθέτως επισήμανε ότι ο Κ. Καραμανλής δε μίλησε καθόλου για το θέμα της ακροδεξιάς ή της σκληρής λαϊκίστικης δεξιάς, η οποία «είναι εντός και εκτός της ΝΔ και η οποία χρήζει αντιμετώπισης», εκφράζοντας το φόβο του ότι «θέλει να την παραχώσει "κάτω από το χαλί"».

Ο Τ. Χυτήρης καυτηρίασε την επιλογή της ΝΔ για την υπερνομαρχία, αναφέροντας: «Βρήκαμε έναν άνθρωπο κεντρώο και τον βάζουμε μπροστά - εμείς είμαστε από πίσω - να λέει ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση και "στείλτε μήνυμα" γι' αυτό το στόχο. Αυτό βέβαια απέτυχε παταγωδώς και απέτυχε και ο υποψήφιος. Τα περίφημα ανοίγματα προς το μεσαίο χώρο, που επιδίωκε η Δεξιά, ναυάγησαν. Είναι σίγουρο ότι δε θα βρεθεί ένας Τζαννετάκος να παίζει το ρόλο Τζαννετάκου στο μέλλον. Μπορεί να δηλώνει κεντρώος ο κ. Τζαννετάκος, αλλά βεβαίως οι κεντρώοι είχαν άλλη γνώμη από τον κ. Τζαννετάκο και ψήφισαν διαφορετικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ