Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Λύσεις διεκδικούν οι σπουδαστές

Του ανταποκριτή μας.--

Δυναμική και αγωνιστική απάντηση ετοιμάζονται να δώσουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που υποβαθμίζει - αντί να ανωτατοποιεί - τις σπουδές τους, τη σημαντική έλλειψη καθηγητών και την εξ αυτού του λόγου απώλεια εξαμήνων για τους σπουδαστές, τα περιοριστικά μέτρα στην Εστία και άλλα προβλήματα που γεννά και οξύνει η ταξική πολιτική στο χώρο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σ' αυτή την επιδίωξη η κυβέρνηση, όμως, δεν είναι μόνη. Εχει και τους κυβερνητικούς «βαστάζους» της στο χώρο της Εκπαίδευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας, αυτό το ρόλο έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κοσμάς Κουρούμπας (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, αλλά συνεχώς ονειρεύεται υποκινήσεις και υποκινούμενους σπουδαστές από την ΚΝΕ και την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας». Το ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα που υποκινούν όλους τους σπουδαστές, επιζητώντας λύση, αυτό δε σημαίνει τίποτα για αυτόν, αφού έχει βαλθεί να φέρει σε πέρας την κυβερνητική πολιτική στο χώρο του.

Ετσι εξηγείται και η στάση που κράτησε την Πέμπτη το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του και κατάληψη των γραφείων διοίκησης που έκαναν εκατοντάδες σπουδαστές, απαιτώντας να πάρει θέση στο πρόβλημα της έλλειψης 20 τουλάχιστον καθηγητών στις σχολές ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ, αλλά και για τις απώλειες του εξαμήνου σπουδαστών της Λογιστικής και της Διοίκησης, καθώς επίσης και για τα εργαστήρια. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ, αντί να ενημερώσει τους σπουδαστές εξαπέλυσε επίθεση στην ΚΝΕ και στην ΠΚΣ, εισπράττοντας, βέβαια, τις αποδοκιμασίες τους.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν η αφετηρία της αγωνιστικής απάντησης που αποφάσισαν οι Γενικές Συνελεύσεις των δύο σπουδαστικών συλλόγων, που μαζικά υιοθέτησαν τις προτάσεις των ΠΚΣ, με επόμενο αγωνιστικό «ραντεβού» την Τρίτη 29 του Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και πορεία στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ