Κυριακή 3 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η «μάχη» της Κρήτης

Εύκολο θεωρητικά έργο θα έχει ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη

Sportidea

Εύκολο θεωρητικά έργο θα έχει ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη
Ο,τι δε «γεύτηκαν» την προηγούμενη αγωνιστική, δηλαδή τα γκολ και τους βαθμούς της νίκης, θα επιδιώξουν να πάρουν σήμερα οι περισσότερες από τις ομάδες της Α' Εθνικής, που ρίχνονται στη μάχη του κυρίως... πιάτου της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα οι ομάδες που το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς και αναρριχήθηκαν στη βαθμολογία, σκοπεύουν σήμερα να μη χάσουν πολύτιμο έδαφος και να συνεχίσουν την πορεία τους στη διοργάνωση, νικηφόρα. Από τις εφτά αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται, τα περισσότερα βλέμματα αναμένεται να τραβήξει αυτή της Κρήτης, όπου ο μαχητικός στην έδρα του ΟΦΗ υποδέχεται την πρωτοπόρο και αήττητη στο πρωτάθλημα ΑΕΚ (17.00, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά). Πάντως, οι Κρητικοί δε θα έχουν τη βοήθεια που θα ήθελαν από τον κόσμο τους, αφού ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που ίσως δυσκολέψει κατά πολύ το έργο τους, κόντρα στην πολύ φορμαρισμένη αντίπαλό τους. Η «Ενωση» δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση και οι γηπεδούχοι το μόνο που σκέφτονται είναι να μπορέσουν να ξεπεράσουν το άγχος τους, ούτως ώστε να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Οσον αφορά το δεύτερο μέχρι στιγμής στη βαθμολογία Ολυμπιακό, το έργο του δεν προβλέπεται να είναι εύκολο παρ' όλο που φιλοξενεί στην έδρα του έναν θεωρητικά κατώτερο αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είναι αρκετά κουρασμένοι λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, θα προσπαθήσουν να μπουν στο δρόμο της νίκης κόντρα στην Προοδευτική (15.00), η οποία την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον ΟΦΗ και έδειξε ότι σκοπός της είναι να κοιτάει «κατάματα» κάθε αντίπαλο.

Η ουραγός Παναχαϊκή υποδέχεται τον ΠΑΟ

Sportidea

Η ουραγός Παναχαϊκή υποδέχεται τον ΠΑΟ
Την ίδια ώρα, ο πολύ φιλόδοξος φέτος και τρίτος μέχρι τώρα στο βαθμολογικό πίνακα Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον ΠΑΣ Γιάννενα (15.00), που την περασμένη αγωνιστική είχε συντρίψει την Παναχαϊκή με 3-0. Στόχος των «κυανέρυθρων» είναι να μην επιτρέψουν στην ανανεωμένη ψυχολογικά ομάδα των Ιωαννίνων να μπει με... αέρα στον αγώνα και μεθοδικά να πάρουν μια πολύτιμη νίκη που θα τους διατηρήσει σε.... ευρωπαϊκή τροχιά. Αλλωστε, στόχος του Πανιωνίου τη φετινή περίοδο είναι η έξοδός του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι για το οποίο οι παίχτες της ομάδας είναι διατεθειμένοι, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να το πετύχουν.

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, αποπνέει και η κόντρα στο Αιγάλεω, όπου η τοπική ομάδα, η οποία είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ηρακλή (15.00). Ο «Γηραιός», ο οποίος είναι 8ος στον πίνακα γνωρίζει ότι σήμερα ο δρόμος για τη νίκη μόνο στρωμένος με «ροδοπέταλα» δε θα είναι, όμως ευελπιστεί ότι θα φύγει από την Αθήνα με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Το ίδιο ελπίζει να πετύχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Παναχαϊκή (17.00, ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά). Οι «πράσινοι», που με τον Σέρτζιο Μαρκαριάν στο τιμόνι τους δυσκολεύτηκαν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους γι' αυτούς βαθμούς στην άδεια «Λεωφόρο» κόντρα στον Αρη, πιστεύουν πώς άρχισαν να βρίσκουν το καλό τους πρόσωπο και στόχος τους σήμερα είναι να μην αυτοδιαψευστούν.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της ημέρας, η αγωνία αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τέλους και στα δύο. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο του Χαριλάου ο Αρης φιλοξενεί την Ξάνθη με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση των τριών βαθμών (15.00), κάτι που μετά την ήττα που υπέστη από τον Παναθηναϊκό θα βοηθήσει πολύ, ώστε να επανέλθει το καλό κλίμα στην ομάδα του. Από την άλλη, η Ξάνθη δεν έφυγε ικανοποιημένη από το γήπεδο του Ιωνικού και στο μυαλό της βρίσκεται μόνο η νίκη που θα της ανυψώσει το ηθικό. Την ίδια ώρα ο συντοπίτης των «κιτρινόμαυρων» ΠΑΟΚ ο οποίος - όπως εξάλλου και ο αντίπαλός του Ολυμπιακός - πήρε το βαθμό της ισοπαλίας πάνω στα... συντρίμμια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέλει σήμερα να επανέλθει σε τροχιά νίκης κόντρα στο γηπεδούχο Ακράτητο (19.00, ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά).


Το ματς της αγωνιστικής θα γίνει στο Ηράκλειο μεταξύ ΟΦΗ και ΑΕΚ

Sportidea

Το ματς της αγωνιστικής θα γίνει στο Ηράκλειο μεταξύ ΟΦΗ και ΑΕΚ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ