Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημαντικές μουσικές συναντήσεις

Νίκος Ξυδάκης
Νίκος Ξυδάκης
Ενας μήνας γεμάτος ενδιαφέρουσες συναντήσεις με σημαντικούς Eλληνες ερμηνευτές θα είναι ο Νοέμβρης, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 010 9316101-4). Με «οικοδεσπότη» τον Νίκο Ξυδάκη θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα διαφορετικούς ερμηνευτές, σ' ένα πρόγραμμα στο οποίο θα κυριαρχούν τα «χρώματα» της Ανατολής. Ο συνθέτης θα παρουσιάζει επίσης τραγούδια από το σύνολο της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι σήμερα, καθώς και από τις δισκογραφικές συνεργασίες του με τους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Haik Yazdjian (1-4/11). Ακολουθούν: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Νίκος Πορτοκάλογλου (8-11/11), Παντελής Θαλασσινός - Klaudia Delmer (15-18/11), Σωκράτης Μάλαμας - Μελίνα Κανά (22-25/11). Στις παραστάσεις θα συμμετέχουν ο Ανδρέας Καρακότας και η Κατερίνα Νικηφοράκη και μεγάλη ορχήστρα. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

  • Με τον γνωστό Θεσσαλονικιό τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη ανοίγει η αυλαία της μουσικής σκηνής «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189), που συμπλήρωσε έξι χρόνια λειτουργίας. Ο Δ. Ζερβουδάκης θα παρουσιάζει από τις 1 έως 17 του Νοέμβρη, κάθε Παρασκευή - Κυριακή, τραγούδια, που χαρακτηρίζονται από τον προσωπικό ήχο του ταλαντούχου δημιουργού και ερμηνευτή.
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος συνεχίζουν μέχρι τις 3 του Νοέμβρη τις μουσικές παραστάσεις τους στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37). Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν οι δύο καλλιτέχνες εστιάζεται στα τραγούδια του νέου δίσκου τους με τίτλο «Ο Αμλετ της Σελήνης», σε μουσική Θ. Μικρούτσικου και στίχους των Μ. Ελευθερίου, Γ. Κακουλίδη, Οδ. Ιωάννου, Κώστα Τριπολίτη κ.ά., καθώς και τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφία τους. Μαζί τους η Ελληνοαρμένια ερμηνεύτρια Αλίς Φουρουτζιάν. Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή (10.30 μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ