Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Πότε θα «κλείσει» η κυβερνητική ξεφτίλα;

Σε φτηνά επικοινωνιακά τρικ εξαπάτησης των βαμβακοπαραγωγών και της κοινής γνώμης, προκειμένου να συγκαλυφτούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και αυθαιρεσίες σε βάρος της βαμβακοκαλλιέργειας, καταφεύγει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς.

Χτες από το υπουργείο Γεωργίας βγήκε μια ανακοίνωση, με την αρωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κλείνουν 7 εκκοκκιστήρια και 4 κέντρα διαμετακόμισης (αλάνες). Στην ίδια ανακοίνωση, ο Γ. Δρυς δήλωνε πως έτσι διαφυλάσσονται τα συμφέροντα των βαμβακοπαραγωγών... Ομως, από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δεν προκύπτει πουθενά ότι έκλεισαν 7 εκκοκκιστήρια! Οσο για τις αλάνες, που πέρσι το υπουργείο Γεωργίας διατυμπάνιζε ότι τις κατάργησε, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας τεσσάρων εξ αυτών.

Οσον αφορά τα 7 εκκοκκιστήρια που το υπουργείο Γεωργίας θέλει να εμφανίσει ότι κλείνουν, άσχετα αν έκλεισαν ή όχι κι αν θα κλείσουν τελικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  • «Ενα εκκοκκιστήριο διατάχτηκε να σταματήσει τις παραλαβές στις 31/10/2002, επειδή δεν έστειλε έγκαιρα στοιχεία παραλαβής της προηγούμενης ημέρας». Δηλαδή, το «ανώνυμο» αυτό εκκοκκιστήριο έκλεισε για μια μόνο μέρα, επειδή δεν ενημέρωσε γρήγορα τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το πόσο βαμβάκι εισκόμισε ακριβώς στις 30/10. Πρόκειται, δηλαδή, για πολύ σοβαρή ...παράβαση!
  • «Ζητήθηκε να εκθέσει τις απόψεις του ο ιδιοκτήτης της εκκοκκιστικής επιχείρησης "ΒΙΕΚΑΜ ΑΕ" για βιαιοπραγία κατά ελεγκτού του ΟΠΕΚΕΠΕ». Πρέπει ...να έχουν φοβερή ευγένεια εκεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ κι ακολούθως στα γραφεία που περιστοιχίζουν τους Γ. Δρυ και Βαγ. Αργύρη. Γιατί, ως γνωστόν το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε εδώ και δύο βδομάδες περίπου και το εκκοκκιστήριο αυτό απ' ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να λειτουργεί απρόσκοπτα!
  • «Ζητήθηκε από πέντε εκκοκκιστήρια να εκθέσουν τις απόψεις τους για διάφορες διαπιστωθείσες παρατυπίες, οι οποίες επισύρουν κυρώσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).» Πρόκειται, δηλαδή, για άλλα πέντε «ανώνυμα» εκκοκκιστήρια, που φέρεται να διέπραξαν «ανομολόγητε» παραβάσεις. Ομως, λειτουργούν κι αυτά κανονικά και το υπουργείο Γεωργίας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνουν πως θα έχουν μια κουβεντούλα μαζί τους για να... «τα κάνουν νταντά»!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ