Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Απαίτηση για πάγωμα στα δίδακτρα

Αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Νοέμβρη έξω από το υπουργείο Εμπορίου

Με αίτημα το πάγωμα των αυξήσεων των διδάκτρων οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, έξω από το υπουργείο Εμπορίου. Την απόφαση για την κινητοποίηση πήρε ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), που καλεί επίσης σε άμεση συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή που θα διεκδικεί ιδιαίτερα αλλά και τα κοινά αιτήματα, επιτροπές που θα αποτελούν τη φωνή του Συλλόγου σε κάθε σχολή ξεχωριστά.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΣΠΙΣ επισημαίνει ότι οι σπουδαστές έρχονται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις αυξήσεις στα είδη μαζικής κατανάλωσης, στα ενοίκια, στα τιμολόγια των Δημοσίων Επιχειρήσεων, αλλά και τις νέες αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα δίδακτρα των σχολών που έφτασαν φέτος το 4%. Εξελίξεις που επιδεινώνουν δραματικά την οικονομική κατάσταση των σπουδαστών.

Επίσης, ο Σύλλογος παίρνοντας υπόψη την περσινή εμπειρία και την ανάγκη για την καλύτερη αξιοποίηση των ίδιων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, αποφάσισε τη διενέργεια των εκλογών στην αρχή της σχολικής χρονιάς από 2-6 Δεκέμβρη, και όχι στο τέλος της, όπως γινόταν μέχρι τώρα. «Η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών θα δώσει νέα ώθηση στη δράση του Συλλόγου, παίρνοντας υπόψη την ανάγκη για ένταση της αγωνιστικής δράσης του Συλλόγου προκειμένου να υπερασπίσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των σπουδαστών», επισημαίνει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ