Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κινητοποιήσεις μαθητών - γονιών - καθηγητών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ανταπόκριση).- Στους δρόμους εξακολουθούν να βρίσκονται μαθητές, γονείς και καθηγητές Λυκείων και Γυμνασίων του Ηρακλείου, ζητώντας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη σχολικής στέγης αλλά και την παράδοση του νέου κτιρίου, σε ένα από τα τέσσερα σχολεία που η Νομαρχία προεκλογικά έταζε ανέξοδα.

Προχτές, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, όπου αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του 2ου Λυκείου στο υπό παράδοση σχολικό κτίριο της Κηπούπολης, το οποίο αρχικά προοριζόταν για το 5ο Λύκειο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη του Ηρακλείου, όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά άνοιξε και τους «ασκούς του Αιόλου» για μια σειρά ελλείψεις και προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό. Ελλείψεις που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής πλεύσης της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας έτσι, ώστε να δοθούν χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων και τον εξοπλισμό τους με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να παρέχεται αναβαθμισμένη παιδεία για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Οι μαθητές που συνεχίζουν με Γενικές συνελεύσεις, πορείες και καταλήψεις, δηλώνουν αποφασισμένοι μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε το κάθε σχολείο να αποκτήσει το δικό του κτίριο, να καταργηθούν οι διπλοβάρδιες και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης, συνολικά, στο νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ