Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Αξιέπαινη πρωτοβουλία

Παράδειγμα προς μίμηση το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Μπλιτς με τίτλο «Σκάκι χωρίς παράβολο», που διοργάνωσε το κέντρο «Βεράντα» στη Νέα Φιλαδέλφεια (Βρυούλων 4, στην κεντρική πλατεία Πατριάρχου, τηλ. 210-2582.751).

Πρόκειται για μια φιλότιμη και δίκαιη προσπάθεια, για να γίνει μια αρχή για την κατάργηση του ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε σκακιστικούς αγώνες, ένα γεγονός που δυστυχώς εμπορευματοποίησε το σκάκι, το μετέτρεψε - σε συνδυασμό με τη μη χρηματοδότηση των Συλλόγων από τη ΓΓ Αθλητισμού, τη μείωση του χρόνου και την κατάρτιση των εσωτερικών πρωταθλημάτων των συλλόγων - από πνευματικό άθλημα σε «τυχερό» παιχνίδι, απομάκρυνε χιλιάδες σκακιστές βετεράνους, αλλά και νεότερους από το αγωνιστικό σκάκι κ.ά.

Ας γίνει λοιπόν παράδειγμα και για άλλους σκακιστικούς συλλόγους, για τις σκακιστικές ενώσεις, ιδιωτικούς φορείς, δήμους και μεμονωμένους διοργανωτές σκακιστικών αγώνων, ώστε πολλοί σκακιστές και προπάντων οι νέοι σκακιστές, οι μαθητές και μαθήτριες, να βρίσκουν κάποια σκακιστικά τουρνουά σε ολόκληρη την Ελλάδα και να μην πληρώνουν παράβολο συμμετοχής για να αγωνιστούν!..

Συντονιστής του τουρνουά «Σκάκι χωρίς παράβολο», που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια το Σάββατο 2 του Νοέμβρη, ήταν η γνωστή σκακίστρια και μέλος της Επιτροπής Γυναικείου Σκακιού της ΕΣΟ, Ντίνα Σερετάκη.

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις πρώτοι νικητές του τουρνουά, ως έπαθλο πήραν από ένα κύπελλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ