Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Ηλεκτρονικός πολυ-πλοηγός

Λύση στο κυκλοφοριακό φιλοδοξεί να δώσει η AUTO HELLAS SA με το νέο εξελιγμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Πλοήγησης Οχημάτων (CAR NAVIGATION)! Το σύστημα λειτουργεί σε αρκετές χώρες χάρη στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Οι AUTO HELLAS και η HYUNDAI AUTO NET συνεργάστηκαν και είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη λειτουργία του Συστήματος και στη χώρα μας, ξεκινώντας από την Αθήνα και στις τέσσερις άλλες ολυμπιακές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο). Η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Πλοήγησης Οχημάτων βασίζεται στο δορυφορικό σύστημα GPS και σε ηλεκτρονικούς χάρτες, που απεικονίζουν σε ψηφιακή μορφή το οδικό δίκτυο της κάθε πόλης, διαθέτοντας μάλιστα και μια παγκόσμια καινοτομία.

Η καινοτομία βασίζεται στο γεγονός ότι ο χρήστης θα μπορεί πλέον να έχει στο αυτοκίνητό του ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο και με μεγάλες βάσεις δεδομένων.

Δηλαδή ο οδηγός - χρήστης θα μπορεί να έχει κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του ένα γραφείο με μεγάλες δυνατότητες, ώστε να συνεχίζει τη δουλιά του ή να πραγματοποιεί οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας επιθυμεί με εικόνα και ήχο, με οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!


Συγκεκριμένα χάρη σε ένα ισχυρό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα πέρα από την πλοήγηση: να σερφάρει στο Ιντερνετ, να δέχεται οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία, να στέλνει και να δέχεται e-mail, SMS, MMS, να έχει on line ενημέρωση για την κυκλοφοριακή κατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης, να έχει ενημέρωση για τον καιρό ή για την εκδήλωση εκτάκτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κλπ. Το Σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης από το αυτοκίνητο (με τη χρήση Web κάμερας), ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τους φανατικούς τηλεθεατές που δε θα χάνουν πλέον τις αγαπημένες τους σειρές ή οι ποδοσφερόφιλοι τους αγώνες. Επιπλέον το Σύστημα έχει τη δυνατότητα φωνητικής λειτουργίας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος είναι βασισμένα σε επεξεργαστή G1X (266-333 MMX) με 2D Graphic accelerator και λειτουργικό σύστημα Windows CE 3.0 με 64 Mb SDRAM και 128-256Μb Flash disk. Σύμφωνα με την εταιρία η τιμή του θα είναι προσιτή και θα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στα φθηνότερα αυτοκίνητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ