Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αντίλογος από τους συνταξιούχους
  • Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων
  • Δρομολογημένο το νέο ξεπούλημα από την κυβέρνηση για το 5% της Εθνικής

Την επανεκλογή του σημερινού διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε η χτεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, ενώ τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης («συγχώνευση» με ΕΤΕΒΑ κ.ά.) πήραν αναβολή και θα συζητηθούν σε επόμενη συνέλευση στις 20 Νοέμβρη.

Η χτεσινή γενική συνέλευση χαρακτηρίστηκε από τις ομιλίες μετόχων και του διοικητή της Εθνικής Θ. Καρατζά με άξονα τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θέμα χρόνου είναι το ξεπούλημα του 5% των μετοχών της Εθνικής που κατέχει το Δημόσιο, μέσω της ΔΕΚΑ. Η στιγμή του ξεπουλήματος θα καθοριστεί από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διοίκηση της Εθνικής, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο ναό του τζόγου.

Το θέμα του χρηματιστηρίου από την πλευρά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, της υφαρπαγής των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και της «επένδυσής» τους στο ναό του τζόγου έβαλε ο Χρ. Τριάντης, εκλεγμένος εκπρόσωπος στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ) που ήταν στη συνέλευση σαν εκπρόσωπος των ασφαλισμένων και των μετοχών, που έχει ο Οργανισμός που εκπροσωπεί. Ο Χρ. Τριάντης αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεταποιητική βιοτεχνία μετά την την κατάργηση των χαμηλότοκων βιοτεχνικών δανείων, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της λεγόμενης απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς, απαντώντας στις τοποθετήσεις μετόχων αναφέρθηκε σε αβεβαιότητες εξαιτίας του σχεδιαζόμενου πολέμου στο Ιράκ, που έχει αποτέλεσμα να περιορίζονται οι επιχειρηματικές αποφάσεις σε αυτή τη συγκυρία, ενώ για το χρηματιστήριο είπε ότι παρατηρείται μια «αρνητική υπερβολή» και για τα κέρδη των τραπεζών ότι δεν μπορούν να συγκρίνονται με τα κέρδη τους πριν από μερικά χρόνια κατά την περίοδο της σύγκλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ