Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Τι επιδιώκουν με τις «Περιφερειακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις»

Στο Οργανωτικό Καταστατικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει 23/24 Νοέμβρη, οι δυνάμεις της ταξικής «ειρήνης» πρωτοστατούν στην ίδρυση των λεγόμενων «Περιφερειακών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων» (ΠΣΟ) που θα εντάσσουν στη δύναμή τους τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα της κάθε περιφέρειας. Δηλαδή π.χ. τα ΕΚ Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Βόλου θα ανήκουν στην Περιφερειακή Συνδικαλιστική Οργάνωση Θεσσαλίας.

Με την πρόταση αυτή, οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, στόχο έχουν να ευνουχίσουν το ρόλο των Εργατικών Κέντρων, να παρεμβάλλουν ένα ακόμα φίλτρο ελέγχου ανάμεσα στη βάση και στις κορυφές. Να φιλτράρουν ξανά και ξανά τις θέσεις και τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και κύρια να δυσκολεύουν την ανάπτυξη ταξικών, αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Ισχυρίζονται οι δυνάμεις του ευρωενωσιακού προσανατολισμού ότι με την ίδρυση των ΠΣΟ θα επιτευχθεί τάχα ο συντονισμός των εργαζόμενων μιας ευρύτερης περιοχής. Λένε ψέματα! Υποκρίνονται! Χρόνια τώρα όλες αυτές οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ πεισματικά κάθε αγωνιστικό συντονισμό. Κατήγγειλαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που με συνέπεια έχτιζαν βήμα - βήμα την κοινή δράση εργαζόμενων - φτωχής αγροτιάς - αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας. Και τελικά, ο όποιος συντονισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στόχο έχει να ενσωματώνει δυνάμεις και να στρατεύει συνδικάτα και συνδικαλιστές στην υπεράσπιση των πολιτικών της κυβέρνησης.

Ισχυρίζονται ότι η εργατική τάξη χρειάζεται να συστοιχίσει την οργάνωσή της με τη διοικητική περιφερειακή οργάνωση της χώρας, έτσι που να εξασφαλίσει και... νέους ρόλους για τα συνδικαλιστικά στελέχη...

Στην ουσία ομολογούν ότι θέλουν αυτά τα σχήματα, ώστε εκτός των άλλων να τακτοποιηθούν οι «ημέτεροι» και να πέσουν στα διάφορα κονδύλια που απλόχερα διατίθενται, με τελικό σκοπό τον εκμαυλισμό και την εξαγορά συνειδήσεων.

Το ΠΑΜΕ βάσιμα εκτιμά ότι τις ΠΣΟ δεν τις χρειάζεται η εργατική τάξη. Οι θιασώτες της συναίνεσης τις χρειάζονται.


Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ