Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η CIA «βλέπει» ιούς ευλογιάς σε Ιράκ, ΛΔ Κορέας και... Γαλλία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Θέμα ενδεχόμενης βιοτρομοκρατικής επίθεσης με τον ιό της ευλογιάς επανακινεί το επιτελείο του Λευκού Οίκου ενόψει των αμφιλεγόμενων και επισφαλών σχεδίων που προωθεί η κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους για μεσοπρόθεσμο (ει δυνατόν!) μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού των ΗΠΑ... Και αυτή τη φορά ως «προμετωπίδα» των σεναρίων πιθανής βιοτρομοκρατικής επίθεσης με τον ιό της ευλογιάς προβάλει «νέα» έκθεση οργάνου της CIA, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την - παρά τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις - κατοχή «μη δηλωμένων» ιών ευλογιάς όχι μόνον από τις συνήθεις ύποπτες χώρες (Ιράκ, ΛΔ Κορέας) αλλά και από τη Ρωσία και τη... Γαλλία.

Η κοινοποίηση, «στοιχείων» της έκθεσης, που πρωτοδιέρρευσε στις 5 του μήνα στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» και επιβεβαιώθηκε αργά χτες βράδυ με δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης, που έσπευσε να απορρίψει τις αιτιάσεις της CIA.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό, δήλωσε πως η Γαλλία «αρνείται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αιτιάσεις», πως η χώρα «σέβεται με σχολαστικότητα τις διεθνείς υποχρεώσεις», πως η «Γαλλία δεν κατέχει κανένα απόθεμα ευλογιάς είτε σε επιστημονικά, είτε σε στρατιωτικά εργαστήρια». Και ο Βαλερό κατέληξε υπενθυμίζοντας πως τα μοναδικά δείγματα του ιού «variola», που προκαλεί την ευλογιά, «θα πρέπει να είναι περιορισμένα σε δύο μόνον μέρη»... Δηλαδή στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και στο ρωσικό Ερευνητικό Εργαστήριο Νοβοσιμπίρσκ της πόλης Βέκτορ, όπου τα προμήθευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ το 1980...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ