Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οργανώνουν νέους αγώνες

Πάλι μη επιλέξιμα βαμβάκια, με συντόμευση της εκκοκκιστικής περιόδου

Με εξορμήσεις ενημέρωσης σε χωριά, δήμους και επαρχίες συνεχίζονται οι προετοιμασίες των Θεσσαλών αγροτών για την επιτυχία των νέων αγώνων τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής. Αποφάσεις για ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις πήραν - με στόχο το συντονισμό της δράσης των αγροτών - οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας και Καρδίτσας. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους νομούς της περιοχής.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκινούν τους νέους αγώνες και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς συνειδητοποιούν, όλο και περισσότερο, πως για όλα τα «δεινά» τους ευθύνεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΚΑΠ). Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συγκεντρώσεις και στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται, επισημαίνεται πως για να έχει ο αγώνας ουσιαστικά αποτελέσματα, άμεσα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να στρέφεται κατά της ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους, στοχεύοντας στο μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Ειδικότερα για το βαμβάκι αυτό που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ετοιμάζονται να δώσουν ξανά την ίδια περίπου επιλέξιμη παραγωγή βαμβακιού (1.062.000 τόνοι) και με τη δεύτερη εκτίμηση που υποχρεούνται να ανακοινώσουν στην ΕΕ. Αυτό φάνηκε σε σύσκεψη που έγινε χτες στο υπουργείο Γεωργίας και όλα δείχνουν πως και φέτος θα ξαναϋπάρξουν μεγάλες ποσότητες μη επιλέξιμων βαμβακιών. Από τη χτεσινή σύσκεψη διαφάνηκε επίσης πως το υπουργείο Γεωργίας σκοπεύει να συντομεύσει την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο αρκετά νωρίτερα από την 31/1/2003.

Εξάλλου, το «παρών» τους στους νέους αγώνες αναμένεται να δώσουν και οι παγετόπληκτοι της επαρχίας Τυρνάβου, αντιπροσωπεία των οποίων θα έχει αύριο συνάντηση, στην Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Η συνάντηση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ