Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο
Και... οι πρεμιέρες συνεχίζονται

«Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο «Βασιλάκου»
«Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο «Βασιλάκου»
Η «Θεατρική Διαδρομή» και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβάζουν απόψε, στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου» το εξαίρετο έργο «Ο Θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Δήμητρας Καίσαρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ερση Μαλικένζου, Αλκης Κούρκουλος κ.ά.

  • Ενα σύγχρονο ελληνικό έργο, το πρώτο θεατρικό έργο της Λένας Διβάνη, είναι η «Ωραία θυμωμένη», το κωμικό μιούζικαλ που έκανε χθες πρεμιέρα, στο «Τρένο στο Ρουφ» της Τατιάνας Λύγαρη. Πρόκειται για ένα φανταστικό ταξίδι στο γυναικείο μυαλό, μια βαθιά βουτιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, ένα έργο που σχολιάζει, κριτικάρει, σατιρίζει τα όνειρα, τα αδιέξοδα, τα άγχη, τις λαχτάρες, τα πάθη, τις ανασφάλειες, τις αγωνίες της σύγχρονης γυναίκας, στις σχέσεις της με τους γονείς, τα παιδιά, την καριέρα, το σεξ, την εμφάνιση, τον άντρα. Σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη, ενώ τα σκηνικά είναι της Λέας Κούση, τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα, η μουσική του Μηνά Αλεξιάδη, οι στίχοι των τραγουδιών των Λένας Διβάνη και Αρη Δαβαράκη, οι χορογραφίες της Νατάσας Ζούκα. Παίζουν: Βασιλική Ανδρίτσου, Φαίδρα Δρούκα, Βιβή Κόκκα και ο Σπύρος Περδίος. Τη «ζωντανή» μουσική ερμηνεύουν οι Bodan Jasarevic (βιολί), Νίκος Κοταράς (μπάσο), Δημήτρης Κλουβάτος (κιθάρα), Κωστής Μεϊδάνης (κρουστά).
  • Το έργο του Σαμ Σέπαρντ «Η κατάρα των πεινασμένων» παρουσιάζεται στο Θέατρο «Επί Κολωνώ». Το βραβευμένο με Obie έργο παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και παρουσιάζει μια οικογένεια αντιμέτωπη με τη βίαιη εκμετάλλευση ανθρώπων του υποκόσμου, εξαιτίας ταξικής περιθωριοποίησης και χρεοκοπίας. Παίζουν: Αριέττα Μουτούση, Μελέτης Γεωργιάδης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Γιάννης Κατσάμπας, Γιώργος Οικονόμου κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ