Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιχείρηση απαγόρευσης διακίνηση ιδεών

Στη Ζάννειο Σχολή του Πειραιά

Την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια του διευθυντή της Ζαννείου Σχολής στο Πειραιά, ο οποίος σε εντεταλμένη υπηρεσία έστειλε τον φύλακα να απαγορεύσει σε μέλη της ΚΝΕ να διακινήσουν πολιτικό υλικό έξω από το σχολείο, καταγγέλλει το Τομεακό Συμβούλιο Μαθητών Πειραιά της ΚΝΕ. Επισημαίνει δε, ότι η ενέργεια αυτή του διευθυντή κ. Σάσσαλου είναι αποτέλεσμα και των πρόσφατων εξαγγελιών του υπουργείου Παιδείας και αφορούν τον έλεγχο των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί μαθητές μέλη της ΚΝΕ στον Πειραιά βρέθηκαν έξω από τη Ζάννειο Σχολή, για να διακινήσουν πολιτικό υλικό της Οργάνωσης. Ο διευθυντής του σχολείου -σύμφωνα με την καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου- έστειλε τον φύλακα να τους διώξει, όμως οι ΚΝίτες δεν έφυγαν αλλά συνέχισαν τη διακίνηση. Τότε πήγε ο ίδιος και τους είπε ότι απαγορεύεται η διακίνηση του υλικού σε απόσταση 10 μέτρων από το σχολείο.

«Η συμπεριφορά του διευθυντή θυμίζει άλλες εποχές, που έχουν γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην Ιστορία του λαού μας. Μας γυρίζει 29 χρόνια πίσω υπενθυμίζοντάς μας πόσο ζωντανό και επίκαιρο είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου για ψωμί - παιδεία - ελευθερία», τονίζει το Τομεακό Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν δυναμικά, αφού «τέτοιες πρακτικές δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας ατσαλώνουν για συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ