Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παντού εκδηλώσεις τιμής

Να τιμήσουν μαζικά, ταξικά, αντιιμπεριαλιστικά την 29η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία η «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003». Η συγκέντρωση γίνεται την Κυριακή στις 6μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους και μισή ώρα νωρίτερα η προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ, τη «ΔΡΑΣΗ» και άλλους φορείς. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Αμερικάνικο προξενείο και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τη ΦΕΑΠΘ, το Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου '67-'74, το ΕΚΘ κ.ά. Η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων θα γίνει στις 4.30μ.μ. στην Πλατεία Χημείου, ενώ και πάλι στο Αγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 4.30μ.μ. οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών και των δημόσιων ΙΕΚ.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης την Κυριακή σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Κοζάνη στις 6μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, στη Φλώρινα στις 12 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη στις 5μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο, στην Κομοτηνή στις 4μ.μ. μπροστά στην Περιφέρεια, στις Σέρρες στις 6μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, στην Κατερίνη στο Σιντριβάνι στις 6μ.μ. και στο Κιλκίς στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης.

Στη Θεσσαλία

Με παλλαϊκές συγκεντρώσεις την Κυριακή, το απόγευμα, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, η συγκέντρωση που διοργανώνουν μαζικοί φορείς του νομού, θα γίνει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και θ' ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις τιμής της παλλαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη του '73 στο Βόλο, που διοργανώνουν φορείς και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ξεκινούν την Παρασκευή. Στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Δήμος, η παλλαϊκή συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενώ θ' ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με μουσική και ποίηση, στο «Παυσίλυπον» και στον ίδιο χώρο θα στηθεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό και αποκόμματα εφημερίδων από το αρχείο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Δήμου.

Στα Τρίκαλα, κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων που αποφάσισαν φορείς του νομού, είναι η παλλαϊκή συγκέντρωση, την Κυριακή, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ