Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Διεκδικούν σίτιση, στέγαση και μεταφορά

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους διεκδίκησαν, χτες, μέσα από μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι φοιτητές των σχολών που λειτουργούν στην Κομοτηνή. Η κινητοποίηση έγινε στις 12 το μεσημέρι, μετά από πρωτοβουλία της ΠΚΣ και με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Συμμετείχαν όμως μαζικά φοιτητές από όλες τις σχολές.

Οπως κατήγγειλαν, η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των αποφάσεων της ΕΕ, έχει αφήσει τα σημάδια της παντού.

Το φαγητό στη Λέσχη δεν επαρκεί. Σιτίζονται μόλις 1.100 φοιτητές από τους 3.000-3.500, κι αυτοί με μειωμένες μερίδες. Οι εστίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους αφού υπάρχουν μόλις 650 κλίνες. Και η μεταφορά τους στα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης, στην περιοχή του Δήμου Σώστου, γίνεται με τη μέθοδο «της σαρδέλας». Η πρόσβαση με τα πόδια είναι αδύνατη, αφού η Πανεπιστημιούπολη είναι αρκετά χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. Ετσι οι φοιτητές μετακινούνται με λεωφορεία, που κάνουν ένα έως το πολύ δύο δρομολόγια την ώρα, παρά τη ρητή δέσμευση των εμπλεκόμενων φορέων για πύκνωση των δρομολογίων.

Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους οι φοιτητές συνεχίζουν να παίρνουν την ίδια απάντηση: «Θα λυθούν όλα μόλις αποφασίσετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη». Ομως, οι φοιτητές αρνούνται και συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους. «Είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό, αρκεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις ανάγκες μας και όχι το μεγάλο κεφάλαιο», σημειώνουν σε σχετικό ψήφισμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ