Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί στις 2 Μάρτη

Απεργούν και καταδικάζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας στις 2 και 3 Μάρτη. Εχοντας ζήσει τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική στην παιδεία και στους εργαζόμενους, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη 2 Μάρτη στις μεγάλες πόλεις - το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 π.μ. στα Προπύλαια για την Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη - καλούνται να δώσουν δυναμική απάντηση στην ένταση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματά τους. Παράλληλα, δίνουν μήνυμα αγώνα μπροστά στα νέα μέτρα που δρομολογούνται (εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αξιολόγηση κλπ.).

Χτες, το ΔΣ της ΔΟΕ ξεκίνησε τη συνεδρίαση για διαμόρφωση εισήγησης προς τις γενικές συνελεύσεις που θα ξεκινήσουν τις μέρες της απεργίας με γενική συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων στις 6 Μάρτη. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, προτάσσοντας το αίτημα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, προτείνει 48ωρη απεργία στις 15 και 16 Μάρτη με γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Χτες οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, η οποία πραγματοποιεί τρίωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 2 Μάρτη και συμμετέχει στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια μαζί με τη ΔΟΕ, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τη στάση της κυβέρνησης, που έχει δημιουργήσει αδιέξοδα για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, ενώ απαντά με αυταρχισμό στις διεκδικήσεις τους για πραγματική αναβάθμιση της παιδείας. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πρακτική του υπουργείου Παιδείας, που παράταξε τα ΜΑΤ στην οδό Μητροπόλεως, κάτι που, όπως τονίζει, «είναι πλέον μόνιμο και σταθερό γεγονός κάθε φορά που υπάρχει η οποιαδήποτε συνδικαλιστική δραστηριότητα».

Χτες το βράδυ, το υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να διασκεδάσει την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, με δελτίο Τύπου, στο οποίο απαριθμούσε τις συναντήσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου. Βέβαια, δεν απαντά στα ζητήματα της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας και της έξωσης μαθητών από το λύκειο.

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Συμμετέχουν επίσης οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που ζητούν κατάργηση της μεταρρύθμισης και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών μέσα από την επετηρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ