Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΕΕΚ : Φτιάχνει τους ... αυριανούς απασχολήσιμους

Σε δαπάνες πολλών εκατομμυρίων, για επαγγέλματα «...πολλών αστέρων», επιδίδεται ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), ο οποίος κυκλοφόρησε 17 αφίσες μεγάλου μεγέθους, κόστους και υπερβολής, προκειμένου να πείσει τους νέους ότι «τα μεγάλα έργα αλλάζουν την Ελλάδα, αλλάζουν και το μέλλον μας» και «παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα στάδια, θα τρέχουν και κάποιοι άλλοι αγώνες, αλλού», εννοώντας τις πάσης φύσης υπηρεσίες.

Η προεκλογική προπαγανδιστική καμπάνια του ΟΕΕΚ, με λεφτά του ελληνικού λαού, αναφέρεται σε διάφορα επαγγέλματα ...που σε απογειώνουν, όπως ισχυρίζεται. Στις αφίσες εμφανίζονται εκτός από σερβιτόρους και μάγειρες «πολλών αστέρων» και ...«βιδωτές μπουλονιών αεροσκαφών», «φουρναραίοι που θα βρίσκουν τις αναλογίες για το ψωμί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές» και εργαζόμενοι κύρια στις υπηρεσίες που προορίζονται για το μοντέλο της «ανάπτυξης» της ΟΝΕ και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η δήθεν κατάρτιση, που υποτίθεται ότι παρέχει ο ΟΕΕΚ, μέσα από την απλόχερη επιχορήγηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τεράστια ποσά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το «χρυσωμένο χάπι», που προσφέρουν οι σημερινοί διαχειριστές υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου στους νέους που συνθλίβονται στην ανεργία και την αβεβαιότητα. Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία της συνείδησης των αυριανών απασχολήσιμων, υποταγμένων και επανακαταρτίσιμων φτηνών εργατικών χεριών, χωρίς δικαιώματα. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό το σλόγκαν μιας από τις 17 αφίσες: «Πρώτα πρέπει να έχουμε αυτούς που ξέρουν να σερβίρουν ένα PETRUS του '82 (γαλλικό κρασί) για να έχουμε μετά αυτούς που πληρώνουν άφοβα 100.000 δρχ. για να το απολαύσουν»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φακελωμένοι και άνεργοι (2005-11-24 00:00:00.0)
Κάλυψη με «δωρεάν παραϊατρικό προσωπικό»! (2001-06-09 00:00:00.0)
"Αναβαθμίζει" τα ιδιωτικά ΙΕΚ η κυβέρνηση (1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ