Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 4-1
Απόλυτος κυρίαρχος

Θριαμβευτική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πήρε χτες ο Παναθηναϊκός, που στο γήπεδο της Λεωφόρου επικράτησε της τουρκικής Φενέρμπαχτσέ με 4-1 (1-1 το πρώτο παιχνίδι). Οι «πράσινοι» δείχνοντας μεγάλο πάθος και ίσως για πρώτη φορά φέτος έχοντας διάρκεια στην απόδοσή τους σε όλο το παιχνίδι, κατάφεραν να επιβάλουν πλήρως το ρυθμό τους. Αντίθετα, οι Τούρκοι φάνηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, εγκλωβίστηκαν στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας και σε συνδυασμό με τα τραγικά λάθη του τερματοφύλακα Ρουστούκ, υπέστησαν την ήττα.

Ο Σ. Μαρκαριάν παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-5-2 και η ενίσχυση του κέντρου αποτέλεσε το κρυφό του χαρτί. Ο Παναθηναϊκός πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τους Τούρκους στην άμυνά τους. Ετσι στο 24` ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ρουστούκ που του έφυγε η μπάλα μετά από φάουλ του Μικάελσεν και «έγραψε» το 1-0. Μετά το γκολ τα πόδια των παικτών της ελληνικής ομάδας... απελευθερώθηκαν και στο 31` μετά από άλλο ένα λάθος του Τούρκου τερματοφύλακα (άστοχη έξοδο μετά από κόρνερ) ο Γκούμας με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Το γκολ του Τουγκάι τέσσερα λεπτά αργότερα απλώς «πάγωσε» για λίγο την ατμόσφαιρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αφού στο 41` ο Μικάελσεν με σουτ έξω από την περιοχή ξαναμεγάλωσε τη διαφορά, κάνοντας το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το έλεγχο του παιχνιδιού, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ όσο πέρναγε η ώρα οι παίκτες της τουρκικής ομάδας φαινόταν να εκνευρίζονται και να συνειδητοποιούν την ήττα τους και τον αποκλεισμό. Στο 89` ο Κριστόφ Βαζέχα, που είχε μπει σαν αλλαγή, έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του στη μεγάλη πρόκριση, όταν με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-1).

Σημειώνεται πως και εντός αγωνιστικού χώρου υπήρξε σε αρκετές στιγμές σκληρό παιχνίδι (κυρίως από πλευράς Τούρκων) και οι αψιμαχίες δεν έλειψαν στις εξέδρες. Τελικά όμως επικράτησε η ψυχραιμία.

Ο Ισπανός διαιτητής Μέντεζ «κιτρίνισε» τους Ορτέγκα, Σερχάτ, Γιουσούφ, Ακιέλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Γκούμας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Μικάελσεν (89' Βόκολος), Καραγκούνης (72' Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (73' Βαζέχα).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ρουστούκ, Ογκούν, Ουμίτ, Ράπαϊτς (59' Γκιουνές), Σερχάτ, Τουγκάι, Γιουσούφ (39' Τσεϊχούν), Ορτέγκα, Ακιέλ, Τζόνσον (74' Ουάσιγκτον), Στέβιτς.


Μ. ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ