Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον τόπο κατοικίας τους θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Για τις αλλαγές στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, τους υποψηφίους της περιφέρειας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι, ενημέρωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, τη διακομματική επιτροπή.

Οσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο Δήμο όπου διαμένουν, η οποία θα ισχύει για τις αμέσως επόμενες κάθε φορά εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, πρόκειται να συγκροτηθούν δύο ειδών εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών: Τα αμιγή, στα οποία θα ψηφίζουν ετεροδημότες μίας μόνον περιοχής και τα μεικτά, στα οποία θα ψηφίζουν ετεροδημότες από διάφορες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση, εκλογικά τμήματα θα ιδρυθούν σε όλες τις πρωτεύουσες νομών και των νησιωτικών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη τουλάχιστον 20 εκλογέων.

Τέλος, ο υπουργός παρουσίασε χθες απολογισμό του κόστους της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 8,3 δισ. δραχμές, αυξημένο κατά 6,3 δισ. σε σχέση με τις εκλογές του 1998. Την υπέρογκη αυτή αύξηση ο υπουργός την απέδωσε σε επιπρόσθετες δαπάνες, όπως η έκδοση εκλογικών καρτών, η ενημερωτική καμπάνια για το πού ψηφίζουμε και η αντικατάσταση παραβάν και καλπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ