Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Θανατηφόρα έκρηξη

Μεγάλη έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Κοζάνης, σημειώθηκε χτες το βράδυ, πιθανά από διαρροή βενζίνης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Λάζαρος Μπόκας και τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα. Βαριά τραυματίας είναι ο Ηλίας Πατίκας, ο οποίος φέρει εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι δύο είναι ο Ανδρέας Βλάχος και ο Νικόλαος Καρακόλας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σε πρατήριο που βρίσκεται στο ισόγειο 4ώροφης πολυκατοικίας και σχεδόν δίπλα από το κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης. Λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της έκρηξης βρίσκεται και ένας μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, μάλιστα κλήθηκαν να συνδράμουν δυνάμεις της ΠΥ από όλους σχεδόν τους γύρω νομούς, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνες για τα αίτια της θανατηφόρας έκρηξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ