Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Βαθαίνει η αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού

Προϋπολογισμό που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2003 η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νέος προϋπολογισμός:

  • «Είναι μια από τα ίδια», καθώς προβλέπει ότι και «το 2003 θα είναι άλλη μια χρονιά σκληρής λιτότητας για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ η ακρίβεια θα εξανεμίζει τα εισοδήματα τους»
  • Αυξάνει τα φορολογικά έσοδα του κράτους μέσω της πρόσθετης επιβάρυνσης μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ παράλληλα γίνονται νέες φοροαπαλλαγές σε όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας.
  • Διατηρεί τις πιστώσεις για τη Δημόσια Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια «στη μιζέρια», ενώ σημαντικά κονδύλια σπαταλιούνται για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Είναι «προσαρμοσμένος στις ιδιωτικοποιήσεις και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη» τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ, που «για άλλη μια φορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, βρήκε ότι ο προϋπολογισμός κινείται σε θετική κατεύθυνση».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως άδικο και αντιλαϊκό το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος έχει σαφή φιλομονοπωλιακά χαρακτηριστικά και καλεί τους εργαζόμενους και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να καταγγείλουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ