Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
«Διασταύρωση»... κυβερνητικής κοροϊδίας

Να ξαναεμπαίξει και να διχάσει τους βαμβακοπαραγωγούς επιχείρησε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μετά τη λήψη της νέας αυθαίρετης απόφασής της να περικοπούν, μήνα Νοέμβρη, άλλα 150.000 στρέμματα βαμβακιού περίπου, από αυτά που δηλώθηκαν πριν έξι μήνες στο ΟΣΔΕ και μετά τον όλο θόρυβο που ξεσηκώθηκε σχετικά.

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς και ο υφυπουργός Βαγ. Αργύρης, αναδιπλώθηκαν χτες λέγοντας πως δεν κόβονται στρέμματα από το ΟΣΔΕ, αλλά γίνονται διασταυρωτικοί έλεγχοι... σε 8.518 παραγωγούς που εμφανίζουν κατ' αρχήν υπέρβαση των καλλιεργηθέντων σε σχέση με τα περιβαλλοντικά μέτρα! Μάλιστα, επιχείρησαν να εμφανίσουν τους βαμβακοπαραγωγούς αυτούς, ως απατεώνες που λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων υπολοίπων βαμβακοπαραγωγών... Πρόκειται βέβαια για μέγιστη συκοφαντία και μέγιστη κοροϊδία σε βάρος όλων των βαμβακοπαραγωγών, προκειμένου να αποκρυφτούν πάλι οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του υπάρχοντος κοινοτικού κανονισμού για το βαμβάκι.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε την περασμένη Δευτέρα νέες δισκέτες στα εκκοκκιστήρια όπου απαγορεύεται να μπει στα εκκοκκιστήρια το βαμβάκι από 150.000 στρέμματα βαμβακιού. Λες και για τα υπόλοιπα στρέμματα επιτρέπεται να μπει όλο το βαμβάκι... Παράλληλα, σε εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναιρούνται ακόμα και τα όσα αυθαίρετα και παρανόμως ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 42195/19/4/2002). Πιο συγκεκριμένα, στη νέα εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ πετιένται στον κάλαθο των αχρήστων τα όσα ορίζει το άρθρο 5 της ΚΥΑ και λαμβάνονται υπόψη επιλεκτικά οι εξαιρέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 6. Ετσι πέφτει νέο μαχαίρι στις επιλέξιμες καλλιεργούμενες εκτάσεις προκειμένου να βγουν τα νούμερα που επιθυμεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, ενόψει της δεύτερης εκτίμησης της ηρτημένης παραγωγής που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Κι όλα τ' άλλα αποτελούν τερτίπια ασύστολης κοροϊδίας σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών. Γιατί, μη μας πει τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ που έγιναν τον περασμένο Μάη δεν ήταν σωστές και σύμφωνα με τα - ήδη αυθαίρετα και περιοριστικά - περιβαλλοντικά μέτρα!

Για το όλο θέμα έστησαν άλλη μια δικομματική κοκορομαχία χτες, μέσω ανακοινώσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Γεωργίας της ΝΔ Ευαγγ. Μπασιακός με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ. Ο πρώτος έκανε λόγο για έλλειψη προγραμματισμού και κάλεσε τον Γ. Δρυ να παραιτηθεί, λες και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα... Ο δεύτερος κατηγόρησε τον Μπασιάκο και τη ΝΔ ότι «ψαρεύουν σε θολά νερά» και ανέφερε ότι «θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα στην αντιπολίτευση». Καλά... βαμβάκια, δηλαδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ