Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται!

«Αμαρτίες και πταίσματα» στο «Αργώ»
«Αμαρτίες και πταίσματα» στο «Αργώ»
Αλλος ένας «Γλάρος» (δύο στην Αθήνα, ένας στη Θεσσαλονίκη από το θέατρο της Μόσχας και ένας στη Λάρισα) ανοίγει τα φτερά του σήμερα, στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας». Το έργο του Τσέχωφ που φέτος έχει την τιμητική του, ανεβαίνει από το θίασο «Πράξη», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα και επιμέλεια κίνησης Μαρίας Αλβανού. Παίζουν: Μπέτυ Αρβανίτη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Στέλιος Μάινας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλκης Παναγιωτίδης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Σοφία Σεϊρλή, Γιώργος Χαραλαμπίδης. Πρόκειται για έργο - τοιχογραφία καθημερινών ανθρώπων σε καθημερινές στιγμές, που μεταδίδει όλη τη δραματικότητα της ζωής αλλά και όλη της τη γελοιότητα. Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα, του παραθερισμού, της τέχνης ή της ζωής. «Μια κομεντί με τραγικό τέλος».

  • Το τελευταίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Αμαρτίες και πταίσματα» («Boston Marriage») ανεβαίνει, σήμερα, στο θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5201.684). Πρόκειται για μια καυστική κωμωδία, που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση τριών γυναικών. Η σκηνοθεσία είναι της Ασπας Τομπούλη, η μετάφραση του Κώστα Λαμπρούλη και Σωκράτη Κυριαζή, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη, τα σκηνικά του Σίμου Καραφύλλη και τα κοστούμια της Κλερ Μπρέσγουελ. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Νόνη Ιωαννίδου και η Δέσποινα Σιδηροπούλου. Αναφερόμενη στο έργο η σκηνοθέτις Ασπα Τομπούλη σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν έχει ούτε τη συνήθη δομή, ούτε τη θεματολογία των γνωστών σε μας έργων του συγγραφέα, ο οποίος επιχειρεί "ανοίγματα" και ως προς τη θεματική και ως προς τη φόρμα, ενώ η σκόπιμη τοποθέτηση του έργου στα τέλη του 19ου αιώνα, αποβλέπει στο να περιγράψει τον κυνισμό της ανώτερης τάξης, η οποία πίσω από την καλλιεργημένη γλώσσα και τα περίτεχνα ρούχα προσπαθεί να καλύψει την αρπακτικότητα και την απληστία της».
  • «Ο Γλάρος» στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
    «Ο Γλάρος» στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας»
    Το πασίγνωστο έργο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ανεβάζει σήμερα το Εθνικό Θέατρο στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου «Παξινού», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού εμφανίζονται ο Νίκος Σιδέρης και ο Χρήστος Παπάς αντίστοιχα. Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, η Αούντα και ο Επιθεωρητής Φιξ είναι μερικοί από τους ήρωες που ζωντανεύουν στη σκηνή. Είκοσι οχτώ ηθοποιοί και χορευτές δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς και να ζήσουν μαζί με τους ήρωες αναρίθμητα συναρπαστικά περιστατικά... Κείμενο-διασκευή: Γιώργος Βάλαρης και Μαριάννα Τόλη. Σκηνικά: Γιώργος Ασημακόπουλος. Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ