Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΥΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ενόχληση Κακλαμάνη

Ενοχλημένος φέρεται ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης για το πρόσφατο κρούσμα μη άρσης ασυλίας βουλευτή που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο που έγινε όταν δεν ήταν βουλευτής.

Στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είπε ότι είναι ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ψηφοφορίες στην αρμόδια επιτροπή για τις άρσεις ασυλιών. Κάλεσε δε τα κόμματα να πάρουν πρωτοβουλία, διαφορετικά, όπως είπε, θα πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία ώστε να ζητήσει τροποποίηση του κανονισμού για φανερή ψηφοφορία ώστε να αναλάβει κάθε βουλευτής δημόσια την ευθύνη.

Αφορμή αποτέλεσε ψηφοφορία για το βουλευτή της ΝΔ Θ. Κατσιγιάννη ο οποίος κατηγορούνταν ότι ως μηχανικός είχε στο Μενίδι υπογράψει την προσθήκη ενός ορόφου σε ένα κτίριο το οποίο κατέρρευσε με τους σεισμούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα κοριτσάκι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εισηγητής του ΚΚΕ (όπως και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ) είχε ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας, η ΝΔ ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση και τελικά η πλειοψηφία της επιτροπής ψήφισε κατά της άρσης της ασυλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ